Реклама / Ads
2| 3808 |21.01.2019 НОВИНИ

Симо Симов: Законът за бензиностанциите е в полза на олигархията

.
Новият закон за регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтопродукти, няма да внесе в бюджета 1 стотинка. Казват за нас, че сме 100 човека, които правят стачки. Ние не сме 100, а 110, не сме човеци, а фирми. Участваме във формирането на БВП. Това заявиха в предаването „Лице в лице” собственици на малки бензиностанции.
 

Ние не сме сивата икономика, не я формиране ние. Този закон е лобистки и е насочен към олигархията. Ще имаме държава в държавата, тя ще може да сваля правителства, заяви Симо Симов, собственик на бензиностанция. Нито един контрабандист няма да се регистрира по този закон, категоричен е той.

 

Малките бензиностанции, които ние притежаваме, са построени в селски райони или в бедни икономически райони. Една такава бензиностанция прави средно дневно между 300 и 500 лв. оборот. Същата гаранция обаче трябва да внесе и една бензиностанция, която е на голямата магистрала или на булеварда в големия град. Това е безкрайно несправедливо, обяснява Симов.

 

В малките и средните бензиностанции информацията към НАП се предава на седмата секунди за всяка продажба, а на големите бензиностанции – 24 часа. Всяка една доставка се следи от редица агенции. Малките бензиностанции подлежим на постоянен контрол. Цените на горивата ще се покачат, ако ние изчезнем. Ние поддържаме ниски цени, казва друг собственик на бензиностанция и допълва: Ние сме единствените, които плащаме банкови гаранции за предния месец. Ние сме търговци, които купуваме гориво с акциз и ДДС.

 

Емил Димитров отказа да разговаря с нас. Отговори ни, че се е уморил да говори с бизнесмени. Поискахме да бъдем на заседание на Комисията в парламента, Емил Димитров е отказал на наш представител пропуск, оплакаха се собствениците.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4970 |18.01.2019 Андрей Делчев: Законът за горивата не е писан от Валентин Златев . 8| 4546 |13.01.2019 Захариева: Законът ”Макрон” разделя Европа на периферни и държави в центъра . 1| 4403 |21.12.2018 Законът за вероизповеданията създаде нов скандал в коалицията . 0| 3728 |14.12.2018 Законът за хората с увреждания финансово подпомага 600 000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads