Реклама / Ads
37| 5915 |16.02.2012 НОВИНИ

Скандалът за бонусите в НЗОК продължи да се вихри в тв ефир

.
Димо Гяуров
Ние трябва да се оценяваме и себе си, и служителите си; методиката на разпределение на бонусите е абсолютно видима, каза Нешева. Стига сте ни заливали с глупости, българските граждани трябва да разберат как се раздават парите, контрира Гяуров.
 

Онова, което изнесохме, е на база на отговор на министъра на здравеопазването, опитахме се по собствени пътища да стигнем до повече информация за бонусите в НЗОК, след като ни беше отказан отговор, каза по НТВ Димо Гяуров от Синята коалиция. Нека д-р Нешева бъде така любезна да отговори писмено. (Самата Н. Нешева казала, че не била получила 30 000, а 12 000 лв, изчислени по съответна методика).

Не знам каква е тази методика, вероятно тя, заедно с директорите си я създава, т.е. едни хора дават на себе си едни немалки пари, добави Гяуров.

Шефката на НЗОК Нели Нешева поиска да се включи по телефона за отговор. Искам да се обърна най-напред към юриста, а после към народния представител Д. Гяуров. Не може да гадаете, защото това се нарича клевета. Никой не е поискал от нас да дадем методиката, а тя е абсолютно видима в документно оборотната система, каза тя. Ние не сме държавно ведомство, ние отговаряме за близо 3 млд лв, отговорността е жестока. По закон е разрешено стимулиране на служителите

Стига сте ни заливали с глупости, в закона се казва, че имате право до 20% да се стимулирате, само ако решите вие, каза Гяуров. Аз също съм ръководил 3000 души, но никога не съм си позволявал да дам премия дори от лев за себе си, добави той.

Ние трябва да се оценяваме, и себе си, и служителите си, контрира Нешева. Аз не ви питам вие как разпределяте вашата субсидия. Това е сензационно нападане, не може да ме нападате така. Разпределени са 17,2%, става дума за 92 000лв с ДДС, каза Нешева. 40 души си разделиха парите, моите са 12 000 с ДДС, отговори тя последователно на въпросите.

Как ще са 90 000?, скочи Гяуров. Няма смисъл от този спор, заключи той.

На ваше място бих постъпила като юрист и джентълмен и бих се извинила, каза Нешева. Тя била много доволна от работата в НЗОК, за първи път се осигурило спокойствие в системата, заключи тя.

Не твърдя, че г-жа Нешева е получила незаконно тези пари. По силата на договора обаче тя не е част от състава на касата, не съм убеден, че тя има право на такова възнаграждение, а само служителите. нека юристите на МС и самият премиер да си търсят следите, призова Гяуров. Вчера в рамките на деня тя се оплете тотално - не съм получавала, получавала съм, продължи Гяуров и каза, че българските граждани трябва да разберат как се раздават парите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7851 |10.02.2012 "Дървената" ваканция може и да продължи . 13| 5090 |14.12.2011 Палежите на коли продължиха и след задържането на Куката . 80| 5079 |18.05.2011 Голямото пролетно разчистване: Бойко се закани да продължи! . 10| 5521 |10.05.2011 Страсбург ни нахока заради продължителността на делата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads