Реклама / Ads
12| 5609 |27.11.2020 НОВИНИ

Скандалът се разраства! Две министърки скочиха срещу Ревизоро, хвърлял хаотични разсъждения

.
Петя Аврамова
Не приемам изявлението на министър Емил Димитров като обвинение, а като хвърлени в публичното пространство хаотични разсъждения, заяви от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Същата позиция изрази и земеделският министър Десислава Танева.
 

По-рано днес екоминистърът предупреди за опасност от водна криза в Бургас, водни бунтове догодина, възможно безводие за земеделците.

 

Аврамова рече: "Възмущавам се, че от трибуната на НС се отправят хаотично някакви обвинения в пространството, каза Аврамова. Никой не беше против да се спаси Перник от водната криза, увери тя. И информира, че на 19 декември т.г. подробният устройствен план ще бъде готов, а след това внесен за одобрение в МРРБ.

 

Ако министър Димитров смята, че Бургас е в бедствено положение, защо не внесе предложение в МС за обявяване на бедствено положение там, попита регионалният министър. Да каже има ли вода в язовира, докога ще стигне и какви мерки да бъдат предприети, за да не изпадне градът във водна криза, продължи Аврамова. Тя упрекна Емил Димитров, че днес е всял страх у бургазлии.

 

В МРРБ имаме идея как да обезпечим с вода хората там, макар че това е работа на МОСВ, обяви регионалният министър. Това можело да стане чрез намалено подаване към Варна.

 

Предвиждаме възможността ВиК-Варна да бъде компенсирано да издържи на високата цена на добиването чрез помпи и да не влияе върху цената на водата, съобщи Петя Аврамова. Някои се упражняват в театрални постановки, докато ние работим хората да имат вода, коментира тя.

 

През октомври Аврамова е внесла в МС доклад, в който предлага язовирите "Порой" и "Ахелой" да бъдат обособени като резервни източници за питейно-битово водоснабдяване. Съгласни сме те да се превключат към захранването на Бургас, но, за да дадеш 60 млн лв., трябва да има обоснован доклад, който трябваше да направи МОСВ, но за този доклад министър Димитров удобно забравя, категорична е министърът.

 

Въпреки, че чакаме все още този доклад, сме подготвили възможността държавният ВиК холдинг да отпусне тези средства, но без този доклад няма как да похарчим 60 млн. лв., подчерта още веднъж Аврамова.

 

От парламентарната трибуна и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева разкритикува изказването на Димитров. 

 

Идентична позиция изрази и земеделската министърка Десислава Танева: "Обвиненията на министър Емил Димитров са абсолютно безпочвен:, каза тя  от трибуната  в отговор на екоминистър Емил Димитров. 

 

"Искам да дам отговор на тези обвинения, съждения, които бяха представени от колегата Емил Димитров в началото на вашето пленарно заседание. Ние като колеги винаги сме имали пряка комуникация, но понякога малко затрудена. Последният ми разговор с него е от понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации през пленарна зала", каза министърът. 

 

"Във връзка с изготвянето на Националния план за възстановяване, МЗХГ предложи на Министерски съвет изготвянето на план и бяха на първо четене приети за цялостна рехабилитация на държавната "Напоителни системи", коментира тя. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6120 |17.06.2020 Димитър Ганев: За кабинета ”Борисов 3” скандалът може да предизвика трус . 35| 7142 |08.06.2020 Скандалът в агроминистерството гори. Танева подозира политически игри . 0| 6863 |20.05.2020 Дарина Сарелска: В САЩ скандалът на деня е, че на министър на Тръмп помолил един от НСО-то да разходи кучето му . 8| 7334 |15.04.2020 Анна Заркова: Уважаеми телевизии, много молим до 1 юни да не давате интервюта с други хора, а само с щабни офицери, министърки и министъри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads