Реклама / Ads
19| 7345 |05.11.2021 НОВИНИ

Слави Трифонов: Изнесената информация от МВР за магистрала ”Хемус” не е скандална, а е умопомрачителна

.
Слави Трифонов
Изнесената информация от МВР за строителството на само един лот от магистрала ”Хемус” не е скандална, а е умопомрачителна.
 

Според тази информация, от преведените предварително 84 милиона лева, без да е построен и един милиметър магистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове.
Забележете, първо, това го казва МВР - институцията, определена да се грижи за нашата сигурност и спокойствие, и да съблюдава за спазването на законите.
Второ, парите са преведени от държавата на кухи фирми, създадени за по 2 лева от малоимотни или криминално проявени граждани.


И трето, още в същия ден, в който тия пари - 60 милиона, са преведени от държавата, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в неизвестна посока.
Това не е кражба. За кражбата се изисква план, хитрост, та дори и смелост. Разбира се, и липса на морал, за да я реализираш. Това не е кражба. Това е вземане. От нещо, което смяташ за свое - да си вземеш. Да не те е страх от закон, защото то и законът си е твой. Да не те е страх от погазване на морал, защото ти си свикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, така или иначе, ще си траят.


Така че това не е кражба. Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а защото може. И сега какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги накажат ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в затвора? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо справедливост? Или кой ял-ял - кака се ожени?


И ако ние, скъпи приятели, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим справедливост и наказание за виновните, ако ние не държим отговорни институциите, независимо дали говорим за МВР или пък за прокуратура, значи, съгласете се - ние заслужаваме всичко това.


Съжалявам, но ще цитирам Остап Бендер: "Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се".


Лидерът на ИТН Слави Трифонов, фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3047 |01.11.2021 Слави Василев: България би могла да излезе от всички други кризи, ако реши политическата . 9| 6820 |27.10.2021 Слави Василев: Подкрепям Кирил Петков напълно. КС прави консервативен прочит на закона . 0| 2822 |25.10.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването на спортен комплекс „Славия“, понижено налягане в ж.к. „Сердика“ и ж.к. „Красна поляна“ 3 . 3| 6175 |19.10.2021 Политологът Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads