Реклама / Ads
10| 7653 |09.01.2012 НОВИНИ

След инсулта откриха и рак на Георги Черкелов

.
Георги Черкелов
Още един от големите творци на българското кино се бори за живота си - актьор Георги Черкелов.
 

 

Дни преди Нова година той получи масиран инсулт, засегнал дясната част на мозъка му. Бе настанен в Първа градска болница, където през първите дни състоянието му е било критично.

 

Впоследствие обаче лекарите откриват, че има рак и се наложило да бъде опериран, пише в. "Стандарт". Сега Черкелов е в реанимацията и лекарите го държат в изкуствена кома.

 

При големият актьор денонощно са съпругата Зина и синът му кинорежисьорът Иван Черкелов. От чужбина са пристигнали и двете му дъщери – Джина, която е художничка и живее в Америка и по-малката му, която е омъжена за американския посланик Робин Блейк в Индия..

 

Съчувствие и подкрепа са им оказали министърът на културата Вежди Рашидов и Стефан Данаилов.


През последните години Георги Черкелов живее в усамотение в село Ъглен край Луковит заедно със съпругата си Зина. За последно зрителите го видяха на премиерата на филма „Операция Шменти-капели“ на Влади Въргала. В новото българско кино участва с роли в „Стъклени топчета“ (1999), „Закъсняло пълнолуние“ (1996), „Търкалящи се камъни“ (1995). За мнозина обаче актьорът си остава култовия Богдан Велински от "На всеки километър“. За театралите пък той е незабравим като крал Лир в едноименната постановка на Народния театър.

Дълги години беше директор на Плевенския драматичен театър „Иван Радоев“.

 

Неотдавна в интервю във филма на Би Ти Ви „НепознатиТе“, призна, че се е оттеглил в село Ъглен, защото там е намерил своя ашрам на спокойствието.

 

Георги Черкелов е известен с изключителния си професионализъм, високия си интелект и неподражаемото си философско чувство за хумор. Миналата година актьорът издаде и книга „Разкази и имейли“. Съвсем скромно и шеговито определи писанията си като миниатюри и пенсионерски закачки.

81-годишният Черкелов е поредният от гилдията на талантливите служители на Мелпомена, покосен от коварен инсулт. Миналата година болестта застигна Христо Мутафчиев, който още се възстановява, а преди това с нея се бори и Йосиф Сърчаджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6184 |28.10.2011 Вечно кисело мляко откриха БГ учени . 6| 5106 |21.10.2011 Откриха изчезналите снаряди, които търси и САЩ . 5| 5070 |07.10.2011 Откриха 8 кг.тротил пред дома на червен депутат . 12| 5489 |23.09.2011 Невероятно: откриха частици, по-бързи от светлината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads