Реклама / Ads
0| 5364 |25.07.2017 НОВИНИ

След срещата в СДВР: Променят охраната в района около Борисовата градина

.
Младен Маринов Източник: БГНЕС
Вътрешният министър Валентин Радев свика на спешно заседание шефовете на районните полицейски управления в София заради зачестилите случаи на агресия.
 
Срещата беше продиктувана от случая в Борисовата градина. От огледа на местопрестъплението отидохме във ВМА, разговаряхме с пострадалия. Получихме допълни данни по отношение на този брутален и хулигански акт. Поставихме задачи на колегите, свързани с работата по контингента, който попада в профила, който получихме от пострадалия. Предстои много работа, тъй като това е едно безмотивно престъпление по хулигански подбуди най-вероятно. По никакъв начин пострадалия не е предизвикал тази агресия.Още от тази вечер столичната полиция променя охраната в района около Борисовата градина. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов след продължилата повече от час извънредна среща на ръководството на ведомството и началниците на полицейски управления в София.

Ако нападението над двете жени вчера е по-скоро свързано с тяхната работа, то побоят над журналиста днес е по-скоро по хулигански подбуди, сочат основните версии на разследващите, посочва БНТ. От Първо районно управление в София са отчели, че от началото на годината инциденти в Борисовата градина не е имало. Въпреки това полицията ще проверява лица от криминалния контингент, като предполага, че нападателите на журналиста от БНТ са на възраст между 17 и 25 години. За да ги установи по-лесно, полицията призовава всички очевидци на инцидента да разкажат какво са видели.

 

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, с които да бъдат избегнати инциденти като тези днес и вчера. За да се спре агресията, ще се направи повече, декларира още вътрешният министър. Като цитира и случая с нападението на полицай от близките дни, Радев заяви, че "така не може да се посяга".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5049 |25.07.2017 Бури и градушки след слънчевото утро . 0| 5106 |24.07.2017 Три жертви след удар на кола в цистерна . 1| 5908 |23.07.2017 Кристиян от Триград е починал малко след катастрофата . 3| 6435 |22.07.2017 Бойчев: Не малко престъпления се извършиха след затварянето на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads