Реклама / Ads
5| 4404 |16.04.2019 НОВИНИ

ЕК следи отблизо скандала с апартаментите в България

.
Франс Тимерманс Източник: БГНЕС
Първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс е обсъдил в Брюксел с главния прокурор Сотир Цацаров скандала с апартаментите на властта в България като част от разговор за изпълнението на препоръките на Комисията по Механизма за сътрудничество и проверка.
 

От думите на Тимерманс става ясно, че поне според него наблюдението от Брюксел ще продължи още дълго време „Все още има да се свърши много работа. Но българските власти са се заели с нея. Дали виждаме проблеми? Тъкмо обсъждахме въпроса с апартаментите. Значи – да, има проблеми. Но има официални представители, които се разследват. Хора, които са подали оставки от високи длъжности. Разбира се, има основание да следим случая отблизо. Но важното е, че сме в конструктивни дебати с българските власти за прилагането на препоръките на Комисията в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. До какъв резултат ще доведе това – ще видим през следващите месеци и години“, каза заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.


Припомняме, че след журналистическите разкрития, че няколко политици у нас са купували луксозни имоти на цени в пъти под пазарните, прокуратурата разпореди на т. нар. „антикорупционна“ комисия КПКОНПИ да провери лицата, за които бяха оповестени фактите. Сред проверяваните са Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова, Валери Симеонов от управляващите, както и депутатите от БСП Валери Жаблянов и Крум Зарков. Цацаров разпореди и проверки на председателя на ВКС Лозан Панов, директора на следствието Борислав Сарафов и Пламен Георгиев – председателят на КПКОНПИ, за когото се оказа, че не е декларирал доходите, с които е купил свой имот.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5658 |04.04.2019 Ройтерс: България разследва още трима в скандала с луксозни апартаменти . 12| 5600 |01.04.2019 Алфа Рисърч: Щетите за ГЕРБ от скандала с апартаментите са сериозни . 14| 8761 |26.03.2019 Николай Стайков: Да се каже кои са в скандала с апартаментите и срещу какво . 6| 6040 |26.02.2019 Елена Йончева: Ще изнесем още документи по скандала „Ало, Банов съм”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads