Реклама / Ads
22| 5575 |29.07.2014 НОВИНИ

И в Сливен напускат "България без цензура"

.
Лидерите на женските структури на „Евромайки” в Сливен и Котел Женя Колева и Тихомира Атанасова в писмо до медиите съобщиха, че напускат редовете на „България без цензура” на Николай Бареков. Те поясняват, че от ББЦ си тръгват и около 80 учредители и редови членове на партията.
 

Като причини за напускането те посочват разочарованието си от Бареков и от начина на провеждане на политиката на ББЦ, както и липсата на перспектива за бъдещи демократични действия в името на българските жени и майки. Те заявяват, че всички, които напускат ББЦ и "Евромайки" в Сливен и Котел, застават твърдо зад бившия заместник-председател Ангел Славчев.
 
„Женя Колева от месец не е в ръководството на "България без цензура" Сливен. Срещу нея в Контролния съвет на ББЦ има подадени решения на общинските ръководства в областта да бъде изключена от партията и да и бъде прекратена ръководната длъжност в областната структура на „Евромайки.“ Това обяви областния лидер Георги Балабанов по повод тиражираната информация, че Колева напуска в знак на съпричастност към вече бившия зам.председател Ангел Славчев.

„В края на юни Колева бе санкционирана за нарушаване на партийната дисциплина, намеса в работата на други общински структури в областта и системно неявяване на работа,“ каза Балабанов. Той обяви, че от създаването си до сега „Евромайки“ Сливен работи в разрез с партийните директиви, проявявайки самоинициативи, които не са съгласувани с областното партийно ръководство.

„В действията на вече бившата председателка проличаха амбициите на Ангел Славчев да овладее партия ББЦ и да я направи свой източник на власт и пари. Това не се случи, защото на проведените отчетно-изборни събрания хората отстраниха Колева и роднините й от ключови позиции в Сливенска област поради управленска некадърност и липса на комуникативност,“ коментира Балабанов. Като пример за неработеща структура той посочи „Евромайки“ Котел и фиктивната председателка Тихомира Анастасова.

„Тази организация от създаването си в Котел до днес не е провела нито една инициатива. Председателката Тихомира Анастасова е дъщеря на вече бившата зам.председателка на партията в Котел Росица Анастасова и приятелка на бившата шефка на структурата на ББЦ Котел и майка на Женя Колева - Златка Пенева,“ каза Балабанов.

Областният лидер обяви още, че към момента няма напуснали членове на партията.

„Да, възможно е някой да напусне, но това ще бъдат роднините на злополучния председател на „Евромайки“, които не са повече от 5-6 и още няколко нейни верни привърженика. ББЦ няма нужда от такива хора, свободни са да си тръгнат веднага,“ категоричен бе Балабанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5227 |30.06.2014 Лекарите напускат преговорите за фиксиране на болничните бюджети . 3| 5090 |16.06.2014 15 г. затвор за обирджията от Сливен . 40| 7446 |28.05.2014 Брожение в НС; изключват се микрофони; депутати напускат пленарна зала . 51| 5472 |26.05.2014 Големият феномен е "България без цензура"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads