Неделя, 22 Октомври 2017, 05:50
Frognews
0| 2643 |09.09.2016

НС сложи край на пазарните злоупотреби

.
Без дебат в пленарна зала, парламентът прие единодушно на първо чете нов Закон за прилагане на мерките срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, предаде Фокус. Със законопроекта се регламентират мерки за изпълнение на редица европейски регламенти, с които се цели създаването на единна и стабилна правна рамка, която въвежда едни и същи правила към всички лица в Европейския съюз, като по този начин позволява намаляване на регулаторната сложност и разходите на дружествата за спазване на нормативната уредба, особено за тези с трансгранична дейност.
Вносителите от Министерски съвет се надяват новия закон да допринесе за премахване на нарушенията на конкуренцията чрез предотвратяването на различаващите се национални изисквания.

Със закона се определят длъжностни лица от администрацията на Комисията за финансов надзор, които да отговарят за съответни дейности във връзка с приемането на съобщения за нарушения на закона, на Регламент (ЕС) № 596/2014 и актовете по неговото прилагане. Определя се съдържанието на информацията за реда за приемане на съобщения за нарушения, която трябва да се публикува на интернет страницата на Комисията за финансов надзор.

Законът предвижда изисквания към специалните комуникационни канали, чрез които се извършва приемането на съобщения за нарушения и предприемането на съответни последващи мерки. Въвежда се изискване Комисията за финансов надзор да предприема необходимите мерки, за да гарантира, че всяко съобщение за нарушение, прието чрез средства, различни от специалните канали за комуникация, се препраща без изменение на длъжностните лица. Въвежда се воденето на регистър на приетите съобщения, изпращането на потвърждение за получено съобщение и съответни правила в зависимост от начина, който се използва за подаване на съобщение за нарушение, както и задължения за Комисията за финансов надзор във връзка със защита на информацията. Редовно и най-малко на всеки две години ще се актуализират процедурите за работа със съобщения за нарушения.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румънски ченгета спасиха 60 мигранти в Егейско море 0| 2194 |21.10.2017 . Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети 0| 2262 |21.10.2017 . Рекордна награда: Властите в Малта предлагат $1 млн. за главата на убиеца на журналистката 3| 2285 |21.10.2017 . Дете в болница от дима на факлите на стадиона, 39 души са арестувани 0| 2244 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах