Реклама / Ads
11| 5891 |22.11.2011 НОВИНИ

Служители в МО и полицаи също стягат протести

.
Военните и цивилните служители в Министерството на отбраната ще решат до дни дали ще има протести и под каква форма ще бъдат те. В петък ще се проведе национална конференция на синдикатите, на която ще бъде взето окончателното решение дали полицаите ще излязат да протестират, заявиха от Синдикалната федерация на служителите в MВР.
 

  

Причина за недоволството сред военнослужащи и полицаи е, че не приемат увеличението на стажа за пенсиониране на военни и полицаи от 25 на 27 години наведнъж от следващата година, вместо това да става постепенно, както беше планирано в приетата миналата година пенсионна реформа. Те настояват и за по-добри условия на труд и реформиране на сектора на сигурността,  пише Mediapool.

  

Синдикатите в МВР искат и лична среща с премиера Бойко Борисов и вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, за да обсъдят реформите в МВР. Радка Павлова от синдиката съобщи, че полицаите продължават да очакват формирането на съвет за сектора на сигурността, който да бъде еквивалент на националния съвет за тристранно сътрудничество, в който те нямат представителство.

 

Майор Иван Милов, председател на Българска офицерска легия "Раковски", съобщи, че военните смятат да изчакат внасянето на поправките в бюджетните и социални закони в Народното събрание за второ четене, преди да вземат решението си.

 

В зависимост от предлаганата отмяна на привилегиите за военните, ще бъде взето и решението дали ще има протест. Военните по закон нямат право на протести, но Милов коментира, че те са достатъчно изобретателни и ще успеят да изразят мнението си по адекватен начин.

 

Председателят на синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа" Тодор Воденов съобщи, че в петък ще се проведе среща с военния министър Аню Ангелов, след което ще има решение дали ще се стигне до протест.

 

Цивилните служители във военното министерство настояват за реформиране на сектора, безопасни условия на труд, адекватна политика по доходите, подобряване на състоянието на търговските дружества към министерството и други.

 

Воденов каза още, че на места се усеща натиск срещу служителите да не бъдат организирани протести.

 

От срещата с министъра Воденов очаква конкретна програма за решавана на проблемите в сектора.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6576 |09.11.2011 Полицаи заплашват с бързо пенсиониране с по 20 заплати . 25| 5304 |08.11.2011 Б. Борисов към полицаите: Познавам и вас, и условията, в които работите! . 29| 7822 |02.11.2011 Режат пет заплати на полицаи и военни при пенсия . 0| 4762 |23.10.2011 Външно командирова 129 служители за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads