Реклама / Ads
1| 8462 |25.01.2023 НОВИНИ

Сняг ще се трупа на парцали в четвъртък! Вижте къде е обявен оранжев код

.
Източник: личен архив
В четвъртък от юг-югозапад ще започнат валежи и до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната - в Западна и Централна България ще вали предимно сняг, на изток - дъжд. В Рило-Родопската област ще има значителни количества, ще се натрупва снежна покривка, а в Източните Родопи са възможни поледици.
 

От изток-североизточен вятърът ще започне да се обръща от запад-северозапад, слаб и умерен, информират от НИМХ.

 

На 26 януари в четири области е обявен оранжев код за валежи от сняг с образуване на снежна покривка до 30-35 cm. По-интензивни ще са снеговалежите след обяд и през нощта срещу петък. Областите, за които е в сила предупреждението за опасно време са Благоевград, Смолян, Пазарджик и Пловдив.

 

За девет области е в сила жълт код за потенциално опасно време. Ще има интензивни снеговалежи, в южните райони, ще се образува снежна покривка до 10 cm в областите Монтана, Враца, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил. 

 

За област Хасково жълтият код е за значителни валежи, предимно от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу петък. Очаквани количества - до 30-35 mm. В област Кърджали е обявен жълт код за значителни по количество валежи от дъжд и сняг (сумарно до около 30 mm), в западната част от областта - от сняг и образуване на снежна покривка до 10-15 cm.

 

В петък ще вали в цялата страна - и дъжд, и сняг, а на места в Източните Родопи и Североизточна България сумарните количества ще са значителни. Остават и условията за поледици. Вятърът ще е до умерен, предимно от северната четвърт.

В събота сняг ще вали на много места в Северна България, в западните райони покрай Дунав - дъжд и сняг, а в Югоизточна България - дъжд.

 

В югозападната част от страната слаб сняг ще превали само в планините; ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът от северозапад ще се усили.

 

В неделя в Дунавската равнина ще остане ветровито. Облачността ще е променлива, над Северна България по-често значителна, ще превалява слаб сняг.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3327 |24.01.2023 Студеният въздух продължава да нахлува, очакват се валежи от дъжд и сняг . 0| 3271 |23.01.2023 АПИ предупреждава: Очаква се сняг, шофьорите да подготвят автомобилите си за зимни условия . 0| 3218 |23.01.2023 Зимата настъпва, очаква се сняг в края на седмицата . 1| 3135 |19.01.2023 Идват проливни дъждове, студ и сняг 

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads