Реклама / Ads
0| 3764 |04.07.2018 НОВИНИ

Собственици на бензиностанции блокираха ”Капитан Андреево”

.
Представители на малките бензиностанции блокираха преди обед движението към ГКПП ”Капитан Андреево” по магистрала ”Марица”, съобщиха кореспонденти на БНР.
 

Те протестираха срещу законопроект, който предвижда фирмите с малки бензиностанции да блокират сериозни суми под формата на банкови гаранции, както и да имат определен капитал, за да продължат да работят. Блокадата вече е вдигната.

 

Близо 120 представители на малки бензиностанции продължават да са на мястото на блокадата. Те изразиха протеста си срещу така наречения законопроект за икономическо регулиране на дейности, свързан с нефт и нефтени продукти или известен като законопроект на Емил Димитров - Ревизиро.

 

Представителите на малките фирми протестират и днес. Те искат ведомствените бензиностанции и транспортирането на гориво до 5 хиляди лева да излязат извън обхвата на закона, да отпаднат изискванията за 3 милиона лева капитал за търговците на едро и складодържателите, обезпеченията на бензиностанциите да бъдат намалени от 20 хиляди на 5 хиляди лева и законопроектът да бъде подложен на широко обществено обсъждане или изобщо да бъде оттеглен. Малките бензиностанции обявиха, че са обречени на фалит, ако този законопроект се гласува.

 

В Народното събрание те обявиха, че са готови на различни протести. Днес обаче няма да бъде блокиран повече граничният пункт "Капитан Андреево". В момента движението се осъществява и в двете посоки на магистралата. То е натоварено за всички, които пътуват. Има струпване на много превозни средства.

 

Същевременно КНСБ разпространи позиция в подкрепа на подготвяния законопроект за горивата, който трябва да регулира търговията в сектора.

От синдиката смятат, че при неговото гласуване трябва да бъдат отчетени интересите на всички страни - на малкия и средния бизнес, на индустрията и на българските данъкоплатци. Секторът е един от тези, в които сивата икономика има най-висок дял, посочват още от КНСБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3804 |04.07.2018 Малките бензиностанции пак на протест, Борисов пак им обърна гръб . 4| 4739 |25.06.2018 Десет собственици в България имат по над 100 000 декара . 2| 5349 |18.06.2018 Собственици на бензиностанции ”превземат” НС на 26 юни . 0| 4624 |24.05.2018 250 мигранти блокираха магистрала до Солун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads