Реклама / Ads
11| 4013 |26.10.2020 НОВИНИ

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест

.
Източник: БГНЕС
Кметовете на редица български градове решиха да вземат в свои ръце борбата с епидемията от COVID-19 и наредиха затваряне на нощни заведения и клубове за около две седмици. Собствениците на обекти обаче негодуват и настояват - държавата да покрие загубите от повторното затваряне. В противен случай не се изключват протести.
 

“Няма никакви медицински доказателства, че нощните заведения са развъдници на зараза”, отсече тази сутрин в ефира на БНТ Лъчезар Захариев, съпредседател на Сдружението на заведенията в България.

 

Преди решението да бъде взето, представители на бранша се опитваха да договорят с управляващите вариант, в който те да не спират работа. Припомняме идеята на Ричард Алибегов, председател на Управителния съвет на Сдружение "Българска асоциация на заведенията" предложи да се намалят децибелите на музиката в баровете, за да може посетителите да говорят по-тихо и да не “отделят повече слюнка”. Преди дни пък обвини Столичната община, че си измива ръцете с решението за затваряне на заведенията и посочи, че това ще убие бранша.

 

За утре е планирана национална среща на собствениците на заведения, на която ще се обсъди какви искания да бъдат отправени към властите. Освен с протести браншовата организация заплаши и с искане на оставките на кметовете, издали заповеди за затваряне на заведенията.

 

"Откъде накъде кметовете ще затварят един бизнес без компенсации? Ако знаеха, че трябва да платят компенсация, нямаше да ни затворят", посочи пред БНТ Захариев.

 

От бранша митат местната власт какво налага крайната мярка, след като миналата седмица е имало среща между тях и здравните власти и е било взето решението нощните заведения да продължат да работят, но с намален капацитет. Според сдружението на заведенията затварянето на нощните клубове едва ли ще продължи само две седмици и вероятно ще бъде удължено много повече. Очакват и броят на градовете със затворени заведения да расте. Те предупредиха, че десетки хиляди хора ще останат без работа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5184 |24.10.2020 Излезе заповедта за затваряне на нощните барове заради коронавируса . 15| 5967 |24.10.2020 Окончателно! Затварят всички барове в София. Шумен последва столицата . 7| 4834 |23.10.2020 COVID-19 спря нощния живот в Перник и Търговище. Баровете затварят . 5| 9608 |19.10.2020 Рекетът над собственици на имоти в Поморие се оказва практика, а не прецедент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads