Реклама / Ads
18| 6974 |27.09.2013 НОВИНИ

Социолог: Досега ни управляваше пяната, а сега тинята на прехода

.
Правителството трябва да падне по политически причини, а не заради хитрини, смята културулогът Ивайло Дичев. Унищожават се малкото останали носещи конструкции на българската политическа система, това пък заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ социологът Иво Христов.
 

Културологът Ивайло Дичев направи паралел между футбола и политиката по повод поведението на ГЕРБ в парламента през последните дни. "Във футбола има симулация и бавене на играта. Това обаче за голямата публика е разочароващо. Ето защо в момента с поведението си ГЕРБ губи симпатиите на широката общественост. По време на дебатите по вота на недоверие трябваше да чуем критики към кабинета. Можеха да ни разкажат от парламентарната трибуна историята със злоупотребите със социални осигуровки на министър Данов във Франция. Можеха да ни припомнят, че проектът "Белене" беше реактивиран, че беше спряна пенсионната реформа. Те избраха вместо това някакви телесни влизания и излизания, процедурни хватки. Не знам какво си мислят, че ще спечелят с тази тактика. Очевидно г-н Бойко Борисов не може да аргументира всичко това, но не иска и да пусне някой друг напред, за да го направи – ето защо се ограничи с тази смешна и жалка акция", заяви Дичев. "Аз съм противник на правителството, но то трябва да падне по политически причини, а не заради някакви хитрини.

Вече 24 г. сме жертви на тези дребни, формални хватки. Трябва да излезем извън адвокатските номера и дребните хватки и да мислим малко за обществото", добави културологът.

Според социолога Иво Христов "ГЕРБ нито е партия, нито е политическа, нито е дясна". "Те не могат да артикулират ясно чии интереси представляват, какво остава да водят смислен дебат. Когато няма съдържание, формата става съдържание. Цялата сценка с вотовете на недоверие показва, че очевидно панаирът, който през лятото беше пред парламента, се вкарва вътре в парламента", заяви той. "Ако досега ни управляваше пяната на прехода, сега ни управлява тинята на прехода. В момента не една партия надхитрява другата, а се унищожават малкото останали носещи конструкции на българската политическа система. Оттам нататък ще бъде много трудно да се изгради каквото и да било", каза още социологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4834 |17.09.2013 Социолог: Вотът на недоверие няма да доведе до нищо . 33| 5256 |08.09.2013 Вигенин: Досега орден "Стара планина" е раздаван на килограм . 11| 5003 |22.08.2013 Ревизират знаковите убийства от 2001 г. досега . 7| 6257 |27.07.2013 Полицията рапортува: 214 са задържаните протестиращи досега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads