Реклама / Ads
0| 2760 |20.11.2022 НОВИНИ

Спасителят на Сашко: Моментът, в който го видях, че е жив и диша ми се е запечатал най-силно в съзнанието

.
Моментът, в който видях, че Сашко е жив и диша. Това е моментът, който ми се е запечатал най-силно в съзнанието. И моментът, в който видях, че си поема въздух.

Това заяви в ефира на NOVA Веселин Георгиев, доброволецът открил изчезналия от 9 дни Александър от Перник.

 

По думите му той 5 минути не е могъл да повярва, че това е издирваното дете. „Радвам се, че сбърках и че не бях прав, защото първоначално вярвах, че той толкова дълго време не може да оцелее сам в планината. Застанах и се подготвях психически да отида до него, когато първоначално го забелязах”.

 

Мястото, в което е открит Сашко е с труден достъп. „Имаше храсти с пролуки между тях. Така го забелязах”, разказа Веселин.

 

Директорът на ПСС Емил Нешев разкри подробности от самото издирване. „Получихме информация, че има вероятност по-рано да се е случило всичко. В смисъл детето да не е изчезнало в часа, в който беше обявено първоначално.

 

Тоест – той е имал повече време в светлата част на деня, за да се придвижи.  Когато приключихме работата си на терен в понеделник, казахме на полицая, който координираше действията на терен, че искаме ориентир. Бяхме претърсили доста обширен район, но бяхме оставили южните склонове като по-невъзможни, защото за по-трудно проходими”.

 

След това спасителите сравнили траклоговете от GPS-ите. „Сравнихме данните и видяхме кои части не са обходени. След това започнахме методично да обхождаме района. Със сигурност това място е обходено. Имаше страшно много доброволци и спасители на терен”, подчерта той.  И допълни: „Може би големият брой хора да е изплашил детето и то да се е скрило”.

 

„Имаше много хора в ниската част на района”, потвърди и доброволецът Милко Михалков.

 

И тримата спасители бяха категорични, че детето е било само в планината през всички дни на изчезването си. "Той е бил там сам и е оцелявал", подчертаха те. "Това, което видях в неговите очи е, че той знаеше, че ние сме там, за да му помогнем", категоричен беше Веселин. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2613 |20.11.2022 Демерджиев за Сашко: Не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това . 1| 2615 |20.11.2022 Прокуратурата за изчезването на Сашко: Краят на издирването не означава край на разследването . 5| 11043 |19.11.2022 Лелята на Сашко: Бил е отвлечен, някой го е пуснал . 0| 2845 |19.11.2022 Полицията в Перник за Сашко: Нямаме информация някой да го е приютил и държал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads