Реклама / Ads
10| 8481 |20.12.2019 НОВИНИ

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

.
Васил Божков Източник: БГНЕС
Във връзка с повишения медиен и обществен интерес от Специализирана прокуратура изпратиха официално съобщение по повод последните скандали около букемйкърската къща efbet. Това става с разрешение на наблюдаващ прокурор от Специализирана прокуратура, на основание на чл. 198, ал.1 от НПК (в разпореждане от 20 декември 2019 г.).
 

Вижте самото съобщение без редакторска намеса:


"С постановление на Специализираната прокуратура от 20 декември 2019 г. е образувано досъдебно производство по пр.пр.№ 2552/2019г. за извършено през декември 2017 г. в София престъпление по чл. 214, ал. 2, т.1, вр. чл. 213а, ал. 2, т.1 от НК, като на основание чл. 46, ал.2, т.2 от НПК разследването ще се извърши от наблюдаващия прокурор. Към момента са изискани официални справки от Държавната комисия по хазарта налагани ли са принудителни административни мерки по реда на Глава четвърта от Закона за хазарта по отношение на дружествата „ЕФБЕТ“ ООД, „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“, „НОВЕ ХОЛДИНГ“ АД, „ ЕВРОФУТБОЛ ЛИМИТЕД“, на какво правно основание, за какъв срок. Изискани са и данни санкционирани ли са същите търговци по реда на Глава пета от Закона за хазарта, извършването на какви административни нарушения на Закона за хазарта им е било вменено, какви административни наказания са им били наложени със съответните наказателни постановления, издадени от председателя на ДКХ.

 

От Министерство на финансите е изискана официална информация извършвани ли са данъчни ревизии и проверки от органите по приходите по Глава петнадесета от ДОПК на дружествата „ЕФБЕТ“ ООД, „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“, „НОВЕ ХОЛДИНГ“ АД, „ЕВРОФУТБОЛ ЛИМИТЕД“, на какво правно основание е осъществен данъчно-осигурителният контрол, с какъв акт е възложено извършването на съответното производство, какви са били предметът и ревизираните срокове, с какви актове са приключили производствата, били ли са констатирани от органите по приходите нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, установени ли са били задължения за данъци, били ли са наложени административни наказания. Изискани са данни за евентуално влезли в сила ревизионни актове и за проведени принудителни изпълнения за събиране на публични вземания.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8345 |20.12.2019 Европарламентът започна разследване срещу Ангел Джамбазки . 1| 5788 |19.12.2019 Правителството пита КС може ли главният прокурор да пречи на разследване срещу себе си . 9| 6874 |18.12.2019 Българин дал 55 000 евро на австрийската Партия на свободата, разследват го за пране на 3,9 млн. евро /обновена/ . 2| 4786 |15.12.2019 Прокурор: Ще се разследват министерства за контрол при водната криза в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads