Реклама / Ads
Frognews #останивкъщи
10| 6896 |20.12.2019

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

.
Васил Божков Източник: БГНЕС
Във връзка с повишения медиен и обществен интерес от Специализирана прокуратура изпратиха официално съобщение по повод последните скандали около букемйкърската къща efbet. Това става с разрешение на наблюдаващ прокурор от Специализирана прокуратура, на основание на чл. 198, ал.1 от НПК (в разпореждане от 20 декември 2019 г.).

Вижте самото съобщение без редакторска намеса:


"С постановление на Специализираната прокуратура от 20 декември 2019 г. е образувано досъдебно производство по пр.пр.№ 2552/2019г. за извършено през декември 2017 г. в София престъпление по чл. 214, ал. 2, т.1, вр. чл. 213а, ал. 2, т.1 от НК, като на основание чл. 46, ал.2, т.2 от НПК разследването ще се извърши от наблюдаващия прокурор. Към момента са изискани официални справки от Държавната комисия по хазарта налагани ли са принудителни административни мерки по реда на Глава четвърта от Закона за хазарта по отношение на дружествата „ЕФБЕТ“ ООД, „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“, „НОВЕ ХОЛДИНГ“ АД, „ ЕВРОФУТБОЛ ЛИМИТЕД“, на какво правно основание, за какъв срок. Изискани са и данни санкционирани ли са същите търговци по реда на Глава пета от Закона за хазарта, извършването на какви административни нарушения на Закона за хазарта им е било вменено, какви административни наказания са им били наложени със съответните наказателни постановления, издадени от председателя на ДКХ.

 

От Министерство на финансите е изискана официална информация извършвани ли са данъчни ревизии и проверки от органите по приходите по Глава петнадесета от ДОПК на дружествата „ЕФБЕТ“ ООД, „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“, „НОВЕ ХОЛДИНГ“ АД, „ЕВРОФУТБОЛ ЛИМИТЕД“, на какво правно основание е осъществен данъчно-осигурителният контрол, с какъв акт е възложено извършването на съответното производство, какви са били предметът и ревизираните срокове, с какви актове са приключили производствата, били ли са констатирани от органите по приходите нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, установени ли са били задължения за данъци, били ли са наложени административни наказания. Изискани са данни за евентуално влезли в сила ревизионни актове и за проведени принудителни изпълнения за събиране на публични вземания.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Европарламентът започна разследване срещу Ангел Джамбазки 9| 7175 |20.12.2019 . Правителството пита КС може ли главният прокурор да пречи на разследване срещу себе си 1| 4603 |19.12.2019 . Българин дал 55 000 евро на австрийската Партия на свободата, разследват го за пране на 3,9 млн. евро /обновена/ 9| 5706 |18.12.2019 . Прокурор: Ще се разследват министерства за контрол при водната криза в Перник 2| 3797 |15.12.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ