Реклама / Ads
2| 3573 |03.12.2022 НОВИНИ

Спипаха 10 мигранти, преоблечени като медици и пациенти в частна линейка край Бургас

.
линейка
В Бургаско заловиха група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Задържани са 14 души, съобщиха от прокуратурата в града. Мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски произход, потвърди прокурор Мария Маркова.
 

Трафикантите стават все по-изобретателни, за да преодолеят контрола на многото КПП-та в района на Бургас.

 

Мигрантите са били преоблечени като медици и пациенти.

 

Водачът на линейката е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа. За този вид престъпление се предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева. Установено е и, че водачът шофира под въздействието на наркотици. Имал е и спътник, но неговата роля тепърва ще се установява.

 

Превозното средство е било със софийска регистрация. То е било с всички отличителни белези на линейка от действащо здравно заведение. Тя се е придвижвала до КПП "Малко Търново" и обратно към столицата, заяви прокурор Маркова. 

 

"Знаели са, че всички превозни средства подлежат на проверка през КПП-та, които от известно време са на територията на област Бургаско, са използвали автомобил със специален режим, който не се проверява ежедневно, заради спешността на случая не го налага. Линейката е спряна на КПП", подчерта тя. 

 

"Линейката е закупена през ноември от фирма без предмет на дейност медицински услуги. Автомобилът е взет от автокъща от София. Това е първият курс на линейката, чиято цел явно е била да се използва за точно този вид престъпна дейност", посочи директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

 

Той заяви, че водачът на линейката, който е и собственик на автомобила, не е криминално проявен и е от София. 

 

От Районна прокуратура - Бургас заявиха, че водачът е тестван за употреба на наркотични вещества. Резултатът е показал наличие на амфетамин. Обвиняемият е дал кръв за анализ.

 

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което ще бъде разгледано от състав на Районен съд - Средец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3335 |29.11.2022 Спипаха златни кюлчета и сплитъци за близо 400 000 лв. . 1| 3231 |25.11.2022 Полицаи спипаха мъж и жена, които си купуват наркотици заедно с продавачите . 2| 3086 |25.11.2022 Спипаха нова група нелегални мигранти на входа на София . 1| 3060 |22.11.2022 Катастрофа в София след гонка на полицията с мигранти, пострадал е полицай /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads