Реклама / Ads
4| 3139 |09.02.2022 НОВИНИ

Спортният министър подозира, че документите от БФС липсват още от 2015 г.

.
Радостин Василев Източник: стопкадър, bTV
Част от документите по скандала с държавните средства, изразходвани от Българския футболен съюз за организация на европейското първенство за юноши през 2015 г., са изчезнали още тогава. Такива са съмненията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев.
 

Вчера от ведомството алармираха, че липсват оригиналите с ключови данни, а по този начин няма как да се направи проверка.

 

„Част от документите, с които разполагаме - между дирекциите определени записки и от обясненията на служителите... Това е изчезнало още през 2015 г.“, заяви пред bTV Василев и разкри, че проверката на Министерството е започнала след няколко сигнала.

 

„Явно наистина има хора, които знаят, че този проект го няма в министерството. Явно наистина има хора, които искат да се провери отново. Аз също имах такова желание. Издадох заповед, но не мога да го проверя, защото го нямам. Не мога да правя проверки по копия. Не знам дали има копия. По-скоро няма. Не мога да съм сигурен, че това е оригиналния проект“, заяви още министърът.

 

Той алармира и за възможна замяна на документите: „Сега е много лесно в Българския футболен съюз да се появи нов проект, който след всички проверки „санира“, поправя проблемите. И да кажат „Ние ще ви го дадем“.

 

„След като сезираме компетентните органи, на тях ще им бъде поискан този проект, за да видим дали действително това е проектът, с който са кандидатствали при нас“, добави спортният министър.

 

Припомняме, че през 2019 година Министерството на младежта и спорта поиска Българският футболен съюз да възстанови неправомерно похарчени над 140 000 лева. Тогава беше установено, че БФС е плащал за осветление, съдийска стая и стая за делегата на стадион „Черноморец“ в Бургас, а там официални мачове от шампионата не са играни. В началото на месец май 2020 г. от БФС отрекоха твърденията за нецелесъобразни разходи по организацията и не приеха претенциите за възстановяване на сумата в размер на близо 145 хил. лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3593 |09.02.2022 Зам.-правосъдният министър: Внасяме искането до ВСС съвсем скоро . 35| 9291 |08.02.2022 Правосъдният министър: Аз не съм куриер. Разговор с Цацаров би бил абсурден . 14| 3650 |08.02.2022 Съвсем скоро! Правосъдният министър ще поиска от ВСС предсрочно отстраняване на Гешев . 17| 3345 |08.02.2022 КПКОНПИ с втора покана за разпит на министър Йорданова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads