Реклама / Ads
2| 5369 |02.06.2011 НОВИНИ

Срив в системата блокира достъпа до Търговския регистър

.
Поне от три дни достъпът през интернет до данните от Търговския регистър е напълно блокиран.
 


От Агенцията по вписванията съобщават, че сървърите на регистъра са "изключително претоварени" заради изтичането на крайния срок за подаването на годишните финансови отчети, съобщава Mediapool.


Срокът за подаването на отчетите на едноличните търговци изтече на 31 май, но два дни след това онлайн достъпът продължава да бъде невъзможен.

На 30 юни изтича срокът за подаване на отчети на дружествата с ограничена отговорност, а до 31 юли е срокът за всички останали.

От Министерството на правосъдието заявиха, че и преди е имало смущения в работата на интернет-портала и те са били бързо отстранявани от екипа на ресорната агенция. От министерството обаче не дадоха прогноза кога достъпът до изключително важната база данни ще бъде възстановен.

На интернет-страницата на Агенцията по вписванията е публикувано единствено "извинение за причиненото неудобство". Достъпът до Търговския регистър е бил напълно спрян за 2 часа и на 25 май.

Проблемът вероятно е утежнен допълнително и от факта, че множество фирми се опитват да изтеглят цялата налична информация в регистъра предвид предстоящото затваряне на част от достъпа до тях.

Преди месец управляващите приеха поисканите от правосъдното министерство промени в Закона за търговския регистър, след които ще бъде предприето скриване на част от данните и въвеждане на платено ниво на достъп.

Само преди няколко дни стана ясно, че общо 47 души от Министерството на правосъдието са получили значителни бонуси към заплатите си за първите три месеца на годината с парите, спечелени от работата на Търговския регистър. Парите са дадени заради "добрата работа" на регистъра.

Най-големи бонуси са раздадени в политическия кабинет на правосъдния министър Маргарита Попова.

Най-много пари са раздадени допълнително през март - тогава близкото обкръжение на Маргарита Попова е получило по 140% от средната брутна заплата в политическия кабинет. При максимална заплата за заместник–министър в размер на 1661 лева и минимална от 1027 лева, това означава, че през март те са си раздали по около 2000 лева допълнително.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5529 |02.05.2011 Нивото на р.Дунав пада, блокира корабоплаването . 76| 6026 |16.04.2011 Записват номерата на протестиращи, блокирали улици . 4| 5370 |05.04.2011 Жива верига блокира АМ "Люлин" . 10| 5664 |27.03.2011 Протестиращи блокираха Орлов мост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads