Реклама / Ads
0| 4767 |27.08.2015 НОВИНИ

Стажантската програма на ЧЕЗ дава възможности на младите хора

.
За 7 години над 550 студенти и ученици преминаха през годишните стажантски програми на компанията.
 

От началото на 2015 г. над 112 студенти и ученици участваха в Стажантската програма на ЧЕЗ. Стажантите са студенти и дипломанти от магистърски и бакалавърски програми на български и чуждестранни университети, както и ученици от 12 клас на професионални гимназии. Te изучават електротехнически или други специалности, свързани с бизнеса на ЧЕЗ,. Основната цел на Стажантската програма е да осигури възможности за професионално и личностно развитие на младите хора. Теоретично подготвените ученици и студенти се запознават с практическата специфика и особеностите на бизнеса, като по този начин ЧЕЗ им предоставя успешен старт за кариерно развитие.

 

Вече 10 години от стъпването си в България дружествата от групата на ЧЕЗ търсят силно мотивирани, проактивни и желаещи дългосрочно развитие млади хора. Чрез предоставянето на работни места и инвестиране в развитието на млади специалисти, компаниите осъществяват своя обществен ангажимент, свързан с политиката по управление на човешките ресурси. Изборът на участниците преминава през подбор по документи и интервю. По време на Програмата за стажантите се съставят индивидуални планове с ясни и измерими цели за придобиване на нови знания и умения. Всеки стажант работи със специално обучен наставник.

 

За популяризиране на Стажантската си програма ЧЕЗ ежегодно провежда информационни дни във висши училища и професионални гимназии. Дългогодишни партньори на ЧЕЗ в Програмата са висши учебни заведения в София - Техническият университет, Колежът по енергетика и електроника, МГУ „Св. Иван Рилски“, ВТУ „Тодор Каблешков“,  Университетът за национално и световно стопанство и 13 технически и 6 икономически гимназии от Плевен, Кнежа, София, Горна Малина, Перник, Кюстендил, Благоевград, Белене, Бобов дол, Дупница, Етрополе, Козлодуй,Тетевен, Своге, Копривщица и Видин.

 

От тази година стартира и проектът „ЧЕЗ Иноватор за студенти“ - конкурс за студенти от III и IV курс, които могат да се включат активно чрез разработки и предложения към компанията. Наградите са 10 стипендии. Поредно предизвикателство пред стажантите е възможността да се включат в националния конкурс за есе на тема: „Стажът – моята първа стъпка в кариерата“. Инициативата е под патронажа на Ева Паунова,  депутат в Европейския парламент и е част от „Оставам в България“ - национална стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса. Голямата награда в конкурса е посещение на Европейския парламент в Брюксел.

 

До момента над 550 студенти и ученици са участвали в Стажантската програма на ЧЕЗ. От тях 109, след приключване на стажа, са назначени на работа в Дружествата на компанията.

 

Допълнителна информация за Стажантската програма може да се получи на и-мейл адрес stajanti@cez.bg и на сайта на ЧЕЗ - https://www.cez.bg/bg/karieri/stazhantska-programa.html .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8591 |26.08.2015 Ограбването на КТБ продължава! Продават луксозен офис на „Дондуков” на безценица . 0| 4582 |25.08.2015 Дават на съд училищна шефка за мъртви души . 15| 6567 |23.08.2015 Павлова: С Програмата за саниране достигаме до всеки човек . 11| 8041 |23.08.2015 Дупничанка роди 10-то дете от секс с учител; дава го за осиновяване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads