Реклама / Ads
108| 7997 |08.02.2014 НОВИНИ

Станишев: Бяхме изненадани от засада, ударени в гръб

.
Сергей Станишев
Всеки, който подкрепя левицата, се чувства предаден от разделението, обслужващо единствено политическите ни опоненти, каза по повод АБВ председателят на БСП Сергей Станишев при представяне на задачите на БСП по подготовката на изборите за Европейски парламент, май 2014 г.
 

Инициаторите на разделението, което преживяхме, говорят нови и благи думи за намеренията им и жлъчни за ръководството на БСП. Всеки един от нас преживява случилото се. Бяхме изненадани от засада, бяхме ударени в гръб. По всичко личи, че ще се борят за гласове вляво, за наша сметка. Време е партията да знае, че от самото си зачеване АБВ е замислено не като дискусионен форум или инструмент за разширяване политическото влияние, а като ясен политически проект, конкурентен на БСП, каза още Станишев.

Било каквото било. Нека да затворим тази страница, и да си гледаме нашата работа, пожела той. За един месец не чух нито една нова идея, която да не е споделяна от нас. Били зад правителството, пък не сме били изпълнявали нашата програма чрез правителството. Щели да ни помагат да си увеличим избирателите, да им благодарим за тази мечешка услуга и повече да не се занимаваме с тях", заяви Сергей Станишев.

Икономически активната държава е нещо добро и необходимо, а не отживелица. „Дадохме предимство на националните задачи, пред които е изправена страната. Успяхме на огромен натиск и показахме с действие че възстановяваме демократичната държавност, подкрепяме бизнеса и помагаме на тези, които имат нужд, смята Станишев.

 

Защо е важно да спечелим точно сега точно тези избори? Какво би станало, ако допуснем тези избори да бъдат спечелени от десницата в България и Европа? Ако сме наясно с това за каква България и Европа се борим, дали е възможно да променим България без промяна в Европа? В каква кондиция е партията, за да смятаме, че можем да изнесем на гръб тежката кампания? Нека се опитаме да направим равносметка на тази сложна и наситена година, която беше изпълнена с ясната готовност на БСП да поеме отговорността за управление на държавата, призова Станишев.

Трябва да направим необратима посоката на развитие, да направим така, че да е невъзможно ГЕРБ и подобни на нея групировки да обърнат тази посока и да ни върнат назад, продължи председателят на БСП. „Това е причината и за тази бясна съпротива, която идва от много посоки. Имаме правителство, което чрез своята програма за първи път подложи на съмнение и ревизия дори ценностната система на този преход. Поемаме курс към реиндустриализация на страната, защото е национална задача. Искаме да възстановим мощта на енергетиката, каза той.
 

И добави - тази битка ще е дълга и трудна. Лесно е да смачкаш един човек, да унищожиш една фирма, лесно е да ликвидираш, да плашиш и да държиш в подчинение, но е ужасно трудно да убедиш, че може и иначе - по човешки. Едното става за миг, другото - с години. Икономиката ни трябва да бъде насочена към икономика на науката, каза още Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 152| 9751 |07.02.2014 Станишев: Борисов да си избие наказателните акции от главата . 33| 5610 |02.02.2014 Станишев: БСП се противопостави на плячкосването на ГЕРБ . 44| 5826 |30.01.2014 Станишев: ГЕРБ злорадства за втората листа . 56| 5437 |30.01.2014 Станишев: Президентът пак е в услуга на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads