Реклама / Ads
54| 5610 |21.08.2012 НОВИНИ

Станишев: Бойко Борисов се вживява като султан

.
Премиерът Бойко Борисов управлява държавата като султан, все едно тя е негова лична бащиния. Това каза на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев във връзка с превозването на два български футболни отбора с правителствения самолет.
 

„Правителственият самолет се използва за лично удоволствие на министър-председателя. Това е направено в нарушение на правилниците. Ясно е, че Българският футболен съюз е натиснат да прати искане за превозване на тези два гигантски отбора, за да може да измият скандала от лицето на министър-председателя. Няма как да стане, защото има маса други извършени нарушения”, цитира агенция „Фокус” председателя на БСП Сергей Станишев.

По думите му този авиоотряд няма право да извършва търговски полети. „Най-голямото нарушение е моралното, защото авиоотрядът се използва за лично такси на министър-председателя”, каза още Станишев.

„В поредното бляскаво интервю на Симеон Дянков той разкрива колко много пари са похарчили ГЕРБ за спорта и колко неефективно всъщност са похарчени. ГЕРБ искат да управляват държавата абсолютно еднолично.

Ще си изберат 15 федерации, Министерството на финансите ще ги контролира. Искат да наложат ръка и върху българския спорт изцяло, въпреки че спорната политика е един от провалите и неуспехите на ГЕРБ”, заяви Станишев.

Увеличението на пенсиите със 7% е крайно недостатъчно, продължи Станишев. БСП настоява за увеличаване на пенсиите с минимум 11% от 2013 г. „От началото на управлението на ГЕРБ бензинът и дизелът са поскъпнали с над 50% в България. В Австрия – с над 40%, в Словения около 20%.

Оправданието и обяснението да бъдем спокойни, че цените са най-ниски в Европейския съюз, просто е лъжа”, заяви Сергей Станишев. Той посочи, че в Кипър, Естония, Румъния, Литва и Малта горивата са по-евтини. „Има 14 държави в ЕС, в които разходите на производителя са по-ниски от тези в България, което не е нормална и естествена ситуация”.

По думите му се затваря възможността за внасяне на по-евтино гориво. „Необходимо е да се либерализира законодателството, което да направи икономически изгодно внасянето на по-евтини горива в България. ГЕРБ не могат да се извиняват с външни фактори. Необходимо е увеличаване на доходите за компенсиране на инфлацията”, добави Станишев.

Той определи поскъпването на цените на горивата като шоково.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6619 |21.08.2012 Разузнаването - от ръцете на Плевнелиев в Бойковите . 31| 5697 |20.08.2012 Роднини на задържаните моряци: Бойко, помагай! . 14| 6893 |20.08.2012 Бойко гледа тайно "Мис Варна" . 60| 5597 |16.08.2012 Кабинетът Борисов-патриотичен, не дава да се пипа историческото минало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads