Реклама / Ads
49| 4575 |09.03.2010 НОВИНИ

Станишев: Борисов е отговорен за действията на Дянков

.
Сергей Станишев
Бойко Борисов носи отговорността за действията на финансовия си министър Симеон Дянков, който вместо да си върши работата, обикаля телевизионни шоу програми.
 
Това каза Сергей Станишев, след редовното заседание на ИБ на БСП днес.

“Не осъзнава ли вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, че хората не ядат балансиран бюджет и не ги интересуват неговите хвалби“, атакува още управляващите предишният премиер на страната.

Станишев акцентува, че обществото е станало вчера свидетел на “поредния нескопосан опит на министъра на финансите да извини собствената си некадърност да събира приходи в бюджета.” Така лидерът на БСП отговори на разпространената вчера информация от финансовото министерство, че предишното правителството е изразходвало 1,2 млрд. лв. Станишев у категоричен, че Дянков задълбочава кризата с действията и бездействията, и добави, че споменатите средства от финансовото министерството, са планирани в Бюджет 2009. В тях влизат и субсидиите за земеделските производители, средствата за подобряването на железопътната инфраструктура, за строителството, сред които и 5 млн. лв. за Столична община.

На въпрос дали БСП ще поиска вот на недоверие на правителството, лидерът на червените заяви, че за тях вотът на недоверие никога не е бил самоцел. Освен това, за вот на недоверие е необходимо съгласуване и с други политически партии, за да може да се събере необходимият брой подписи, каза Станишев. Досега такива разговори не са се водили. Но ако се стигне до това, БСП ще разговаря с всички политически сили, които споделят нашата оценка за развитието на ситуацията в страната”.

Според Станишев ситуацията в страната става все по-критична както в икономически, така и в социален аспект. Отговорност за това носи правителството, заяви лидерът на БСП и добави, че нито едно от предизборните им обещания не се изпълняват и не предприемат адекватни мерки. Техните мерки са прокризисни, което задълбочава икономическата, социалната кризата, човешката криза, коментира още Сергей Станишев.

По думите му през март ще да бъде разгледана позиция на НС на БСП по отношение на социално-икономическата ситуация в страната. Тогава партията му ще излезе и с конкретна оценка, анализ и предложения, заяви Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5196 |09.03.2010 С оставка в джоба Борисов размаха пръст на земеделците . 44| 7260 |08.03.2010 Бойко Борисов: Щом Първанов иска война, ще си я получи . 16| 4930 |02.03.2010 Станишев: Живеем в страната на МВР . 22| 8768 |02.03.2010 Ъндърграундът помагал на МВР, но преди главния секретар Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads