Реклама / Ads
44| 5822 |30.01.2014 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ злорадства за втората листа

.
Източник: Булфото
„Всеки социалист се пита - защо ни трябва това сега. Всички разбират значението на единството и тежестта на всеки един глас. Огромното мнозинство осъзнават, че формирането на европейска листа извън тази на Коалиция за България, не може да доведе до разширяване на БСП. Тя обслужва само нашия политически опонент, който злорадства. Единни, ние побеждаваме на европейските избори. Тежка е всяка друга заблуда", обясни той.
 

„Никой и нищо не може да бъде над БСП и над България. Заслужава си да загърбим и личните пристрастия и политическите различия. Не чух нито един аргумент, който да прави различията помежду ни непреодолими. Понякога разговорът е най-трудното нещо. И всеки, който смята себе си за отговорен политик, го дължи на своите другари. Мястото на този разговор е в партията", допълни Станишев.

В България витае страхът, който се изразява в един въпрос: „Ами ако ГЕРБ се върнат, какво ще се случи?" Именно това натоварва европейските избори и с национална кауза - защитата на свободата, демокрацията, социалната държава, нормалността, каза още лидерът на БСП.

„През май 2013 година, Коалиция за България спечелихме не малко доверие на българските граждани не само от членове и симпатизанти на левицата, но и от много други хора. Водещ беше националният ангажимент да не допуснем да се върне ГЕРБ във властта и да повтори всички тези безобразия, които цялата ни страна се измори. Само така можем да възстановим държавността, социалната справедливост, спазването на правилата, нормалния диалог и икономическото развитие. Този ангажимент на БСП е изпълнен в най-добрия случай частично. Тази отговорност на БСП много ясно се осъзнава и отстоява", заяви той.

„Намираме се, в навечерието на изборите за Европейски парламент и на най-големия форум на БСП, където трябва да бъде начертана политиката на БСП на европейско и национално ниво, така и пътя за спечелване на изборите. Тези избори имат голямо значение, както за Европа, така и за България. За Европа, защото ние социалистите имаме амбицията да обърнем посоката на развитие на Европейския съюз, да го направим отново социален, демократичен, открит за проблемите на гражданите и даващ перспектива за по-добро бъдеще. За България, защото всички разбираме значението на тези избори както за достойното представяне на страната ни в Европейския съюз, така и за вътрешнополитическата ситуация", обясни Сергей Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5836 |30.01.2014 ГЕРБ ще замразява депутатските заплати? . 56| 5435 |30.01.2014 Станишев: Президентът пак е в услуга на ГЕРБ . 16| 5877 |30.01.2014 Освен ГЕРБ другите ПГ няма да подкрепят предложението на президента . 17| 5341 |29.01.2014 ГЕРБ прегърна предложението на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads