Реклама / Ads
9| 6374 |05.07.2019 ПОЛИТИКА

Станишев към БСП: Никога не е късно да изпаднеш в нелепо положение

.
Сергей Станишев
Всеки човек прави вътрешни избори, благодарен съм на премиерите, че са издигнали моето име за председател на ЕП. Но за мен ПЕС е преди всичко. Убеден съм, че Тимерманс щеше да има по-голяма подкрепа от Вебер.
 

 Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в предаването "Панорама" по БНТ.

 

"Преди повече от 1 година заявихме, че твърдо подкрепяме принципа на водещ кандидат, но смятаме, че трябва да бъде този, който може да събере подкрепа в Европейския парламент. И днес съм убеден, че Франс Тимерманс щеше да има повече подкрепа от Манфред Вебер.", коментира избора за лидери на ЕС Станишев.

 

"Никой не знае нищо за Урсула фон дер Лайен, за това каква програма ще устоява и какви са позициите ѝ по основни въпроси. За това и от страна на социалистите поста ѝ не е гарантиран", каза още той.

 

По думите му единственият кандидат с ясна програма за социална програма и устойчиво развитие, с ясни ангажименти за върховенство на закона, беше Франс Тимерманс. Станишев отправи критики към Доналд Туск, Виктор Орбан и Еманюел Макрон, които са повлияли на процедурата.

 

"Има правила на добрия тон. Всички знаят, че аз съм водил най-много битки с Борисов. Но когато опира до национални интереси съм готов да работя с всички, както и стана по пакета "Мобилност", Шенген и много други. Казах, че Борисов се държа като политик, а не като просто защитаващ партията си. Никога не е късно да изпаднеш в нелепо положение", категоричен бе Станишев.

 

Сергей Станишев определи намаляването на партийната субсидия като опит опозицията да бъде поставена на колене преди местните избори. "Смятам, че 1 лев партийна субсидия е тежък удар върху демокрацията и отворена врата към бизнесмените да си напазаруват партии. По този въпрос проявявам солидарност към БСП", коментира лидерът на ПЕС.

 

Той определи като "странна" декларацията на БСП, с която те се разграничиха от думите му по отношение на премиера Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5170 |03.07.2019 Станишев: Разчитам БСП да бъде надежден партньор на ПЕС . 14| 5981 |16.03.2019 Станишев: С Елена няма да се сблъскаме, приятели сме . 4| 5520 |16.03.2019 Утре е пленумът на истината за БСП - Станишев или Йончева ще поведе евролистата . 4| 4598 |23.02.2019 Станишев в Мадрид: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads