Реклама / Ads

4| 2263 |24.11.2021 НОВИНИ

Станишев към президента: Поздравления! Сега българите очакват нова страница – работещи институции и редовно правителство

.
Сергей Станишев
В борбата с неравенствата и излизането от кризите имате подкрепата на европейските социалисти, заяви президентът на ПЕС.

В писмо до Румен Радев и Илияна Йотова, президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев поздрави кандидатпрезидентската двойка за категоричната победа на президентските избори в България, на които получиха доверието на над 1 млн. 500 хил. български граждани. В обръщението си към президента и вицепрезидента, Станишев очертава необходимостта от нова страница в българската политика – чрез формиране на редовно правителство, изработване на политически консенсус по приоритети пред страната и възстановяване на диалога между институциите. Президентът на ПЕС призовава още за активно включване на България в дебата за бъдещето на Европа, както и използване в максимална степен на инструменти като Плана за възстановяване и устойчивост и Европейския зелен пакт с цел модернизиране на икономиката с минимални социални последици и без загуба на работни места.

 

Пълният текст на поздравителния адрес:

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМА Г-ЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ,

 

От името на Партията на европейските социалисти бих искал да Ви поздравя за Вашата категорична победа на президентските избори в България, проведени на 21 ноември 2021 г.!

 

Резултатите от втория тур ясно показаха, че българските граждани разчетоха кандидатурата на Вашата кандидатпрезидентска дв ойка като възможност за гарантиране на промяната, която започна с протестите от 2020 г. Още тогава Вие избрахте страната на гражданската енергия, а много наши сънародници видяха във Ваше лице волята за прекратяване на порочния модел на управление от последното десетилетие и започване на нов разговор в българското общество. 

 

Доверието на над 1 млн. 500 хил. български граждани е сериозна отговорност, а вниманието към Вашите следващи действия ще е още по-голямо заради успешния Ви първи мандат, заявката за борба с корупцията и редицата неотложни кризи пред България. Сега българите очакват от Вас нова страница – диалог между работещи институции, политически консенсуси по приоритетите пред страната, редовно правителство, отстояване на европейските ценности. Време е България най-сетне да се включи активно в дебата за бъдещето на Европа и в политиките за излизането от икономическата и здравната криза. Нека се възползваме максимално от инструменти като Плана за възстановяване и устойчивост и Европейския зелен пакт,  за да модернизираме икономиката ни с минимални социални последици и без загуба на работни места. В тази посока ще имате пълната подкрепа на лявото европейско политическо семейство.

 

Изборите у нас показаха и желанието на сънародниците ни да загърбим популизма и отстояването на предизборни тези в кампанията. Сега всички ние искаме стъпки към работеща демокрация, към върховенство на правото, към борба с неравенствата и социалното изключване. Това е дълъг път, но още от днес всички трябва да почувстваме, че държавата е с нас, на наша страна. 

 

Успех!

Сергей СТАНИШЕВ

Президент на Партията на европейските социалисти

Член на Европейския парламент

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 15| 4269 |22.11.2021 Сергей Станишев: С Нинова БСП достигна безпрецедентно дъно в историята си . 2| 2260 |11.11.2021 Станишев, Санчес и Коща в Париж за дискусия за левите политики на бъдещето . 1| 2404 |21.10.2021 Станишев: Нормализирането на цените на енергията минава през амбициозен европейски план . 0| 2323 |19.10.2021 Станишев: Още победи за левите – социалисти печелят най-големите градове в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ