Реклама / Ads
22| 4392 |22.03.2015 НОВИНИ

Станишев: Левите кметове ще имат гръб за местните избори

.
Трябва да има съчетаване межу местната кампания и националната политика. Левите кметове трябва да почувстват, че имат гръб, че имат силен отбор зад себе си. С реален ляв разказ на местно ниво имаме реален шанс за успех. Това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев при закриване на семинара на БСП във Варна.
 
Той определи като изключително важно да бъде продължен процесът на децентрализация - общините да  имат достатъчно ресусри да решават местните проблеми. "Много е важно да разкажем на хората това по  какво едно ляво управление на местно ниво се различава от дясното. Левите кметове правят всичко възможно
да помогнат на хората по отношение на образование, комунални услуги", каза още президентът на ПЕС.

Главното за партията е съчетаването на националната политика с местните ангажименти, добави той. Най-важното е да разберем, че лявото има какво да даде на България. Нито ГЕРБ са толкова силни, нито БСП са толкова слаби, колкото ни представят, заяви Станишев.

Иновативно, смело и отворено към хората ще подходи столетницата на вота. Такъв подход би бил печеливш за червената партия. Всеки българин трябва си зададе въпроса иска ли всички яйца в една кошница, иска ли цялата власт да е в една партия, посочи Станишев, визирайки властта на ГЕРБ.

Стана ясно, че той е готов да се включи в кампания „от врата на врата"  по места.
"Винаги съм участвал активно в кампаниите на БСП, за мен не е проблем, винаги намирам начин да разговарям с хората",  обясни Сергей Станишев.

Заместник-председателят на партията Янаки Стоилов посочи, че тези местни избори са решаващи за партията.Той изброи някои от мероприятията, с които ще се реализират левите стандарти и политики: заетост и доходи; нито едно дете без храна и образование, поемане на 50% от издръжката на децата в детските гради; нито един възрастен без социални грижи; денонощна аптека във всеки град; осигуряване на интернет във всяко училище; публичност на изразходваните средства и др. Това ще направи червените общините социални и сигурни.

Поне по един-два икономически проекта всеки червен кандидат-кмет ще трябва да представи пред партията, които ще трябва да се осъществят при спечелване на изборите, каза още Стоилов.

Бившият кмет на Смолян Дора Янкова каза, че партията е в добра кондиция за местните избори. Нейните очаквания са, че на тези избори БСП ще изненада България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4168 |19.03.2015 Започна срещата на левите премиери в Брюксел . 7| 4493 |15.03.2015 Борисов по фейсбук: Благодаря на кметовете от ГЕРБ, че не се огънаха . 3| 4522 |13.03.2015 Станишев: Чехия подкрепя България за Шенген . 7| 4463 |11.03.2015 Станишев: Македонското правителство да покаже воля за промяна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads