Реклама / Ads
22| 6059 |01.02.2014 НОВИНИ

Станишев плаши и с изключване от БСП отцепниците от АБВ

.
В Националния съвет на БСП са готови да стигнат и по-далеч в мерките си срещу отцепниците от АБВ. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Сергей Станишев.
 

„Имаме формалните основания да отидем и по далеч и да констатираме прекратяване на членство в БСП като мерки срещу тези, които се отлъчиха и влязоха в новата формация. И един от тези хора да преосмисли последиците си за действията, това е важно за нас, всеки човек има значение.

БСП не е наказателен взвод, в това число и националния съвет. Единственият от тях, който имаше смелостта да се появи, беше Росица Янакиева, кметицата на Перник. Тя показа много повече характер от други“, коментира Сергей Станишев.

Той обясни, че основният мотив на партията след последните избори е бил да не се допусне повторение в управлението на ГЕРБ за още един мандат.

„В страната още витае страхът, че може и да се върнат. Затова като лидер на БСП смятам, че е може задължение да отправя това обръщение към членове на БСП, които застават зад тази нова политическа формация. Хубавите приказки се разминават с реалността“, убеден е Сергей Станишев.

Според него АБВ обслужва интересите на ГЕРБ.„Това, което се случи с АБВ зад гърба на партията по същество обслужва нашия политически опонент. Няма да постигнат резултата, който очакват, но пречат на нас, неслучайно Бойко Борисов толкова се радва на АБВ“, твърди още лидерът на БСП.

Янаки Стоилов бе категоричен, че ако се подкрепя друга политическа сила или се създава друга листа, то това би довело до изключване от БСП.

Бях една от малкото, които очакваха тези хора, и в частност Георги Първанов, да дойдат и да обяснят своите мотиви. Така или иначе това не се случи, но предполагам, че утре ще има отзвук, коментира Илияна Йотова.

Една от причините да вземем това решение е, че много хора, които имат лични и политически симпатии към БСП, могат да преосмислят своите позиция. Не можем да държим някого на сила. Според мен за една част от тези хора е премита. За мен АБВ изначало бе политически субект, така е замислена и затова има немалко подвеждане на хората, които си мислеха, че това е форум за разширяване на влиянието на БСП. Има немалко доказателства, каза още Станишев.

Листата ни за евроизборите ще бъде много силна политически, ще изразява ясно БСП, обяви той. По думите му той не използва СРС-та в политическата си дейност, а се основава на това, което е известно публично. Мнението на партията за това, което се случва е много еднозначно - обслужва политическия ни опонент, но има и друга страна - мотивира ни, каза червеният лидер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5062 |01.02.2014 Столичната БСП избра Станишев за водач на евролистата . 70| 6997 |31.01.2014 Бареков: Когато Станишев и Борисов си разкрият сметките, ще ги последвам . 19| 5574 |31.01.2014 Кадиев: Помирение между Първанов и Станишев? Трудно! . 44| 5820 |30.01.2014 Станишев: ГЕРБ злорадства за втората листа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads