Реклама / Ads
221| 8260 |28.08.2013 НОВИНИ

Станишев: Ще настояваме за ръст на минималната работна заплата

.
Източник: Булфото
Ще настояваме пред правителството за увеличаване на минималната работна заплата още през октомври, заяви на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев. Повод за сбирката е обявяване на приоритетите на управляващите в новия политически сезон. Социалният пакет е водеща тема за Коалиция за България и през новия политически сезон, стана ясно на срещата.
 

„Ще настояваме пред правителството да има увеличаване на минималната работна заплата още през октомври, след диалог в Тристранния съвет”, заяви Станишев.

Той каза още, че очаква в началото на парламентарната сесия истинска дискусия по програмата на правителството. „Очакваме да чуем от министър-председателя водещите приоритети, да направим нашия принос към тази дискусия и да дадем своеобразна оценка на първите 100 дни на правителството”, каза още лидерът на БСП. По думите му, приоритетни теми ще бъдат тези, свързани с доброто управление и с прозрачността в държавното управление.

„Смятаме, че е важно през септември да се проведат обществени обсъждания на проекта за договор за следващия програмен период на ЕС. Ще инициираме редица дискусии по новите оперативни програми", каза лидерът на БСП.

Ще продължим ускорено работата по изборното законодателство, отбеляза той. „Готвят се промени в Закона за обществените поръчки, които засягат десетки хиляди български фирми, за по-равен достъп до тях”, конкретизира Станишев и припомни, че досега само 2 % от фирмите са печелили 98% от обществените поръчки, което той определи като ненормално. „Ще подкрепим такива промени, които създават по-голяма конкурентоспособност и даващи възможност и на малките фирми да участват в реализацията на обществените поръчки”, поясни Станишев.

„Ще търсим диалог и национално съгласие по водещи теми. Ще предложим декларация на останалите политически сили в парламента за постигане на съгласие по национални теми", отбеляза Станишев.

„Естествено, водеща приоритетна тема е актуализацията на програмата ни преди изборите. Тази промяна не става лесно, има съпротива. Ще продължим убедено по този път", каза Станишев.

На пресконференцията бе председателят на Народното събрание Михаил Миков и председателят на Комисията по външна политика към парламента Янаки Стоилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6012 |16.08.2013 Станишев: Плевнелиев е последният мохикан, който иска да се запази бюджетът . 107| 5404 |06.08.2013 Станишев: Плевнелиев да поеме отговорността при вето . 59| 5988 |31.07.2013 Станишев: Поканим ли ГЕРБ, президентът е с нас . 91| 5875 |30.07.2013 Станишев: Вето на актуализирания бюджет ще е прецедент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads