Реклама / Ads
62| 6516 |10.03.2014 НОВИНИ

Станишев: Ще подкрепяме правителството, докато изпълнява програмата си

.
"Всички забелязваме, че публичното пространство стана сцена на разправията, махленското говорене, а политическият разговор бе подменен с крясъци и популизъм. Това по никакъв начин не помага на гражданите", каза лидерът на БСП Сергей Станишев на Национална среща с медиите "Открито управление".
 

"Виждам, особено в последните месеци, не само покрай протестите, но и сега в навечерието на европейските избори, все повече политици и политически сили яхват вълната на разделението, национализма и омразата. Тя изглежда печеливша карта за тези избори, но по същество по никакъв начин няма да помогне на хората да вземат решенията за бъдещето на страната, и за това каква роля, каква позиция за България виждаме в ЕС, какво искаме да постигнем в крайна сметка. Аз нямам съмнение, че тези, които се стремят да превърнат европейските избори в своеобразен референдум „за“ или „против“ правителството, почти няма да засягат всъщност европейската тема, заяви Станишев.

"Все повече хора използват популизма и разделението и се опитват да направят балканска разправия. Аз и партията ми няма да участваме в тази какафония", категоричен бе бившият премиер. "Медиите могат да бъдат използвани усилване на крясъците, но могат да зададат и тоналността на разумния разговор. Има остър дефицит на справедливост и това е натрупвано през последните четири години, а също и дефицит на нормалност и перспектива", допълни той.

Днес съм много по-убеден, че Пламен Орешарски е правилният избор за премиер, отколкото когато го номинирах за този , каза още Станишев. "Кабинетът "Орешарски" е свършил много работа", за която не се говореше много, допълни Станишев, като посочи споразумението с Българския лекарски съюз. Той заяви, че ще подкрепя правителството, докато се придържа към програмата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 8533 |21.02.2014 Сергей Станишев: Няма да отстъпим за преференцията в изборите . 22| 4894 |20.02.2014 Сергей Станишев: Манифестът на ПЕС е отговор на исканията на европейците . 35| 6537 |19.02.2014 Станишев: Кампанията срещу българите в Европа и Англия е фалшива . 25| 5000 |18.02.2014 Станишев: Духът на Михалевски ще бъде пазен от нас и ще живее чрез децата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads