Реклама / Ads
82| 7970 |05.04.2015 НОВИНИ

Станишев: Страната се управлява от безпринципна коалиция на сделката

.
Сергей Станишев
„Страната се управлява от една безпринципна коалиция на сделката, на статуквото и на постоянен пазарлък. Коалиция, която купува време и комфорт за сметка на бъдещето! Зачената като „четворна“ от несъвместими по европейските разбирания съставни части, тя се разраства до „пентагонална“ и шесторна! Всички участници в нея, отстъпиха от своите клетви и обещания в името на властта. Всички се подчиниха на ГЕРБ“, заяви лидерът на ПЕС на конгреса на столетницата.
 

 „БСП има уникалния шанс да е единствената проевропейска опозиция, което разкрива огромно поле за действия и разговор с всички социални групи и поколения. Всеки ден ни дават поводи за реакции и отстояване на позиции. 16 млрд. нов дълг! С колко товарят всеки българин!?“

 

Той определи „завъртането на позициите на АБВ и ДПС по дълга като ярка форма на политическо задкулисие“.

 

„Само това е достатъчна тема за перманентна политическа кампания. Ами удара по бедните работещи!? На всеки един от тези стотици хиляди бръкнаха в джоба с по 300 лв. за 1 млрд. за саниране! Звучи прекрасно, но всички подозират, че и общините, и блоковете, и фирмите са предварително разпределени. А изказването на Цветан Цветанов – че ГЕРБ трябва да бъде „гръбнакът“ на държавата?!“, попита Станишев съпартийците си.

Лидерът на ПЕС посочи, че от дискусията и посланията на днешния Конгрес на левицата зависи успехът на местните избори наесен.

 

„Знам, че е трудно на всеки един от нас – от редовия социалист до председателя на партията. Виждаме и политическата чистка, и натиска върху БСП. Имаме само един изход – да сме заедно, за пореден път да покажем, че няма да се поддадем на унинието. Да покажем воля за отстояване на позиции и бъдеще за България, различно от днешното блудкаво и мрачно статукво. Защото в крайна сметка политиката е разговор за бъдещето и воля да вървиш към него!“, посочи Станишев.

И този път няма да подмина темата за самочувствието. Нека започнем да се харесваме сами, за да ни харесат и другите! Да загърбим личните вражди и нападки. Това е първата ни отговорност пред нашите избиратели. Да отстояваме нашите постижения в управлението на страната и по места. Голяма част от хората дори не знаят какво сме свършили.

 

Убеден съм, че силната национална кампания е необходима предпоставка за успеха на нашите кандидати по места. Не можем да ги оставим сами срещу административната мощ на държавната машина в услуга на ГЕРБ.

В крайна сметка предстоящата кампания не е сбор от 265 избора на кметове и не е състезание кой обещава повече асфалтирани улици, фонтани и детски площадки. Трябва ясно да формулираме пред българите големия въпрос: искат ли ГЕРБ да получат цялата власт в държавата?

 

След като управляващите имат изпълнителната, законодателната и президентската, искат ли гражданите да им подарят и местната и да бетонират статуквото?!

Убеден съм, че БСП може и трябва да бъде широка и отворена платформа за всички хора с идеи, авторитет, гражданска позиция, които искат по-добро бъдеще на всяка община и за страната като цяло! Вярвам, че това ще намери отражение в подхода на ръководството на партията – на национално ниво и по места – както в номинациите на кметовете, така и на листите.“, заключи Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4597 |02.04.2015 Гербер: КЕВР влияе на икономическия мир в страната . 19| 4825 |27.03.2015 Миков: Управляващите искат по 408 лв. от 272 000 български семейства . 6| 4575 |25.03.2015 Сергей Станишев: Планът Юнкер да заработи до юли . 22| 4396 |22.03.2015 Станишев: Левите кметове ще имат гръб за местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads