Реклама / Ads
76| 7072 |19.01.2014 НОВИНИ

Станишев: Земята ще изровя, БСП да бъде първа политическа сила на изборите

.
Лидерът на БСП Сергей Станишев на днешната конференция на партията в Пловдив коментира разочарованието си от Калфин. „Той направи тежка политическа грешка. Решението му е глупаво, неясно мотивирано. Това действие е насочено срещу БСП, обслужва основните ни опоненти от ГЕРБ, и подкопава правителството”, допълни депутатът.
 

 

Според него всичко това издава политическа шизофрения. Станишев заяви още, че по време на днешното съвещание не е чул изказване за подкрепа на  АБВ. Позициите им варират от необходимостта от категорични действия и мерки срещу членовете, подкрепящи АБВ, то те да бъдат апелирани да оттеглят подкрепата си. Тук не става дума за уставна, а за морална оценка на лидери по места. Всички тези хора са работили и работят за каузата на БСП и когато някой играе за друг отбор, среща категоричен отпор от членове на партията, заяви Станишев.

Всеки трябва да се определи къде е. Ако в Монтана ще работят за Калфин, това е тежко партийно нарушение, каза още той.

 

„Няма как да си споделяме с наши конкуренти каква е тактиката, стратегията ни за евроизборите“, категоричен бе Станишев. Истина е, че съм дал указание да не участват в днешното съвещание Румен Петков и Вальо Калчев. До изясняване на техния статус в партията, те нямат място на нашите съвещания", заключи социалистът.

 

В същия дух Михаил Миков коментира, че днес от монтанската организация искат да се изкарат „политически репресирани”.

 

Лидерът на БСП разисква и евроизборите. Значението им е голямо и за България, и за Европа. Това е решаваща битка с дясната политика. Европейският вот е тест за влияние и доверие. От изборите ще зависи дали правителството ще получи сила и доверие или ще се ходи на предсрочни избори, каза Станишев. „Земята ще изровя, но ще направя така, че БСП да се представи като първа политическа сила на евроизборите”, зарече се той. Лидерът бе категоричен, че няма да оглави евролистата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 9242 |17.01.2014 Станишев: ГЕРБ управляваха най-задкулисно, а говорят за задкулисие . 44| 5943 |16.01.2014 Станишев: Ха-ха-ха, Моника не е Главен прокурор на републиката! . 60| 7529 |14.01.2014 Станишев: Смяна на отбора в 90-ата минута? Няма да мине! . 99| 6669 |25.12.2013 Депутатите ни надминаха Магелан - обиколили Земята над 19 пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads