Реклама / Ads
12| 10958 |24.07.2018 ПОЛИТИКА

По познат сценарий: Статуквото атакува майките на деца с увреждания с контрапротест

.
Източник: БТВ
Статуквото атакува майките на деца с увреждания, като до палатката им в столицата организира контрапротест. Той е дело на Национално представените организации, които взимат субсидии от държавата и бранят интересите на управлаващите.
 

Днес изненадващо за майките, до палатката им се издигна друга палатка. Лозунгът на новия протест е "Реформа да, но не така". Майките обясниха пред медиите, че  новият протест има разрешение да се проведе, но не в непосредствена близост до тяхната палатка пред парламента. Те обвиниха новодошлите протестиращи в провокация.

 

 След това се появи още една изненада.  Социалният министър Бисер Петков излезе за да се види и разговаря и с двата лагера. Визитата се прие по-скоро като предварително режисирана и обвързана с контрапротеста. Има предположения, че се прави пореден опит да се опорочи инициативата на майките,  както и да се всее раздор сред нуждаещите се, които се борят за по-достоен живот.

 

Петков  покани майките в работната група по законопроекта. Припомняме ви, че те напуснаха миналата седмица групата. Протестиращите майки тогава обявиха, че напускат работната група, защото голяма част от текстовете са преписани от сега действащия закон и на 30 юли ще излязат на ефективен протест. Министърът казал, че до 1 октомври може да се приеме само един закон, а не три , както искат майките. На 30 юли пък се очакват нови провокации.

 

Най-любопитното е, че след като приключила визитата на министъра и медиите заснели това,  хората от контрапротеста  си вдигнали чукалата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7911 |31.03.2017 Н. Цонев: Статуквото вика ”Дръжте статуквото” . 10| 4928 |07.05.2016 Станишев: БСП да стане безусловна и категорична опозиция на статуквото . 9| 5589 |01.08.2015 Станишев: Европа е болна, БСП трябва да смени статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads