Реклама / Ads
2| 3223 |28.07.2021 НОВИНИ

Стефан Янев: Време е от политическо говорене да се премине към политическо действие

.
Стефан Янев Източник: БГНЕС
Време е да кажем, че е необходимо от политическо говорене да се премине към политическо действие и от това ще проличи готовността на партиите да работят в интерес на България. В това ще проличи и мотивацията им и дали могат да гарантират на българските избиратели, че не се прави опит за възпроизвеждане на стари и компрометирани модели. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер Стефан Янев.
 

Според него опитът да се избяга от думата „коалиция“ води партиите към неясни отношения под формата на „обединения“ без ясни ангажименти и отговорности.

 

„Вижда се и нещо не толкова положително: думата „коалиция“ се заменя с термина с неясно съдържание „обединение“. Разбирам, че думата „коалиция“ е натоварена с негативна конотация, но в същото време коалицията е онзи инструмент, който дава възможност за ясни правила, за взимане на решение и отговорност от политическите субекти. В този смисъл очаквам политическите партии да строят техните взаимоотношения на базата на публично коалиционно споразумение с ясно разписани правила и отговорности за реализиране на обществения интерес. Призивът ми е в действие в точно тази посока. Всички тези политики да бъдат в посока устойчивост, предвидимост и ефективност в посока обществения интерес“, каза още Стефан Янев.

 

Служебният премиер призова партиите, които участват в разговори за съставяне на правителство, да сключат публично коалиционно споразумение с ясни правила и ангажименти.

 

Янев изрази задоволство от това, че партиите в Парламента припознават ангажиментите за борба с корупцията, развитие на икономиката и подкрепа за бизнеса, от необходимостта от сформиране на устойчив кабинет на базата на приоритети.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3130 |27.07.2021 Мария Капон: Вървим към кабинет. С ИТН гледаме в една посока и искаме ясно да я изразим в хоризонта на времето . 3| 3777 |27.07.2021 Адв. Петър Славов: Крайно време е за съдебен контрол върху всички актове на прокуратурата и главния прокурор . 0| 3301 |27.07.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Христо Ботев“ . 0| 3468 |26.07.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Манастирски ливади“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads