Реклама / Ads
14| 9097 |29.05.2021 НОВИНИ

Стефан Софиянски: Вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора

.
Стефан Софиянски Източник: БГНЕС
България е много зле. На последно място в Европейския съюз. Ние сме държавата с най-нисък БВП на глава от населението. България произвежда най-малко и има най-нисък стандарт и най-ниски заплати и това продължава, откакто сме член на ЕС. С тези думи бившият служебен премиер Стефан Софиянски коментира по БНТ оставеното от кабинета „Борисов“ наследство. Определи го като много лошо.
 

„Икономиката ни е застояла, липсва развитие, нисък икономически растеж, липса на енергийна политика“, отбеляза той.

 

Експремиерът коментира и състоянието на ГЕРБ, като посочи, че е добре партията да се развие в положителна посока. Според него обаче това едва ли ще се случи. „Едно нещо е много симптоматично и показателно - вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора“, допълни Софиянски и предположи, че подобно отношение влияе и на самата партия.

 

„Не можем да наричаме чистка промените в ръководствата на ключови министерства и институции, извършвани от служебното правителство“, коментира още той и попита чистка ли беше смяната на министри от самия Борисов. По думите на Софиянски това е един нормален процес, защото е нужна екипност. „Ако искаш да смениш политиката, на ниво министри и зам.-министри трябва да бъде създаден екип, с който да се проведе избраната политиката. Редовите служители не би трябвало да се притесняват, ако си вършат добре работата“, уверен е той.

 

Софиянски се спря и на проблема с кредитите, отпускани от ББР, като обясни, че тази банка е създадена да работи за бързото усвояване на европейските средства. По думите му с нея е допусната много сериозна грешка.

 

„Когато се видя кризата с КТБ, държавата трябваше да се намеси. Тогава беше моментът с даването на парите, които трябваше да удовлетворят вложителите на пари в КТБ, трябваше да се използва този момент и да се събере ББР и КТБ, да се спаси КТБ, двете да се обединят и тогава ББР нямаше да работи като частна банка, както е сега“, добави Стефан Софиянски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4783 |27.05.2021 Посланичката на Италия постави темата за РСМ пред Стефан Янев . 3| 3287 |26.05.2021 Стефан Бурджев, БСП: Вървим обединени и със силна програма . 18| 3711 |24.05.2021 Манолова с амбициозна заявка: Влизаме в следващия парламент с повече депутати /видео/ . 4| 3134 |24.05.2021 Премиерът Стефан Янев: Българската азбука е най-великото обещание за вечност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads