Реклама / Ads
0| 2291 |08.07.2024 НОВИНИ

Стоил Цицелков: Партиите нямат легитимност за сложни преговори. Трудно е или дори невъзможно да се влезе в коалиция

.
Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
"Партиите нямат легитимност за сложни преговори. Трудно е или направо невъзможно да се влезе в коалиция, ако се е говорило преди това за изчегъртване. Вероятно ще се отиде на нови избори, но за да има нещо стабилно, партиите трябва да представят ясни предложения и идеали. Неща, около които можем да се обединим."
 

Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК.

 

По думите му активността ще се вдигне на един нов парламентарен вот.





"Хората не гласуват понякога и заради времето, от значение е и дали денят съвпада с дълъг уикенд, не е само заради разочарованието. 6-7% пада от активността заради метеорологичните условия. Наесен гражданите се връщат от почивки и това ще се отрази и на нея. Притеснително е, че никой няма да авторитет и мандат да направи промени", смята специалистът.

 

На свой ред изборният експерт Даниел Стефанов бе категоричен, че основата, върху която се създават мнозинства, в този парламент липсва.

 

"Кризата в политическите партии стана толкова голяма, че те не могат да произвеждат власт. Партиите, които представляват половината депутати, са в такова организационно състояние, че трудно биха взели решение кой да вземе мандат и какво да го прави. БСП има председател само на хартия, ДПС пък има трима. Във "Величие" не се знае какво става, а ИТН е частен проект, зависим от настроенията на Слави Трифонов, ПП-ДБ пък извадиха три варианта на едно предложение", посочи анализаторът.





Той допълни, че публичният интерес трябва да се върне в политиката. "Съществува риск хората да тръгнат масово да гласуват, но това да бъде протестно. Тогава ще се гласува за всякакви популистки субекти, които ще съберат вота на онепрадваните", каза още експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2669 |08.07.2024 Си Дзинпин: Вниманието на Пекин е насочено към успокояване на ситуацията в Украйна . 3| 4717 |08.07.2024 Онколог: Нашата 5-годишна преживяемост от рак е 10 до 20% по-малко от средните за Европа. Това е драматично! . 1| 2232 |08.07.2024 Заради ангажименти на адвокатите: Отложиха делото "Дебора" за 30 юли . 2| 2608 |08.07.2024 Икономистът Георги Ангелов: Очаквам до края на годината средната работна заплата да стане 2500 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads