Реклама / Ads
11| 4721 |12.06.2014 НОВИНИ

Стоилов: Тече процес на икономическо прегрупиране на влиятелни структури

.
Янаки Стоилов
В близките седмици ще се пристъпи към процедурата, която води към предсрочни избори. Времето, необходимо за провеждане на избори е около 2 месеца с насрочването от президента, с технологичната подготовка. Може да се мисли за законово съкращаване на сроковете, но това едва ли ще се сподели от повечето парламентарни групи, каза по БТВ зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов.
 

БСП се опитва да поеме инициативата и да покаже, че за нея властта не е самоцел. След изборите се промениха доста неща и то не само резултатите от евроизборите. Виждате, че доверието между партиите, които подкрепят правителството вече не е на същото ниво. Поведението на ДПС е важен фактор, но може да бъде обяснено по различен начин, каза Стоилов. В момента тече процес на икономическо прегрупиране на влиятелни структури.

Вероятно това са част от тези, които никога не са били на власт, но са търсели своето влияние върху политиците. Една от задачите на това управление беше да осигури в по-голяма степен независимост на политиката, тоест да зависи предимно от избирателя. Явно това не сме го постигнали, затова сега искаме подкрепата на избирателя. Слагането на график за времето, в което ще работи правителството, допълнително отслаби неговата енергия, за да може да провежда радикалните стъпки. Не сме върнали страната на никоя партия, тъй като не сме я вземали.

 

Тези избори за БСП ще са по-трудни, отколкото изборите през 2015 г. Сега е много важно не дали ние ще останем, а да не бъдем в изолация от нашите симпатизанти, те са много, те очакват тези действия", подчерта Стоилов. Той заяви, че предишното управление и по-предишни в голяма степен не са отстоявали националните интереси, а сегашното правителство се опитало, но това не станало в нужната степен. "Необходимо е управление на България, което наистина да работи за българските граждани, каза още Стоилов.

 

БСП може да партнира с всяка партия само при ясни публични условия, отстоявайки интересите на техните избиратели. "Ние имахме желание за това, но както виждате не всичко е станало и тази формула за програмно експертното правителство вече е изчерпана. Не са важни нашите чувства, а какво става в България. Искаме да продължим с радикалната промяна, с този реформизъм, който е необходим на България и Европа. За нас главното е да организираме партията за провеждане на избори. Още е открит въпросът дали БСП ще прави заседание на конгреса, това ще определим след като знаем на коя дата ще бъдат изборите, заключи Стоилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 9033 |09.06.2014 Я.Стоилов: Орешарски хвърли в смут БСП за "Южен поток" . 41| 5544 |08.06.2014 Рашидов: Комунистите се изцепиха за Възродителния процес . 28| 4970 |06.06.2014 Искри между ДПС и БСП заради Възродителния процес . 10| 5104 |06.06.2014 Стоилов: Оставка на кабинета сега няма да бъде обсъждана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads