Реклама / Ads
2| 2794 |28.01.2022 НОВИНИ

По-строги противоепидемични мерки в някои области у нас

.
По-строги противоепидемични мерки налагат в няколко области в страната заради увеличаващия се брой новозаразени. Рестрикции има в Пловдив, Благоевград и Добрич.
 

Най-сериозни ограничения въвеждат в Пловдивско, където ще бъдат засегнати търговските обекти на закрито. Те ще могат да работят при капацитет от 50% и с вечерен час до 23 ч.. Автобусите на градския транспорт ще се движат по-често. Преустановяват се посещенията на непълнолетни без пълнолетен придружител в молове. Заради междусрочната ваканция нови мерки за учениците засега не се предвиждат.

 

От понеделник затягат мерките в Благоевград. По-строгите ограничения ще са в сила две седмици и ще засегнат основно непълнолетните лица. С тях се въвежда вечерен час за децата по 18-годишна възраст, като им се забранява да посещават търговски центрове, кина, ресторанти и кафенета без придружител.

 

Преустановява се организирането и провеждането на екскурзии и групови туристически пътувания в страната. Областните кръгове на националните олимпиади и състезания ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки. Преустановяват се присъствените групови занимания с деца в езикови и образователни центрове и школи, а спортните състезания ще бъдат без публика.  

 

Ограничения за непълнолетни въвеждат и в Добричко. Мерките там обаче се въвеждат за седмица, считано от понеделник. Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови занимания, дейности по интереси, екскурзии, спортни празници и други, както и масови мероприятия, организирани от юридически и физически лица, включително училища, за всички възрастови групи. Преустановяват се присъствените групови занятия с деца в езиковите центрове и обучителни школи. Допуска се провеждането на национални и областни кръгове на олимпиади и състезания от календара на Министерство на образованието и науката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 3463 |28.01.2022 Със скандал приключи първото заседание на работната група в МС за COVID мерките. ”Възраждане” се оплакаха . 10| 2975 |27.01.2022 Собственици на заведения протестираха срещу ковид мерките в Стара Загора . 0| 3112 |27.01.2022 Нови противоепидемични мерки в София от снощи - вечерен час, намален капацитет . 4| 3299 |26.01.2022 Софийска област: Въвеждат се нови противоепидемични мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads