Реклама / Ads
1| 5687 |23.12.2011 НОВИНИ

Студ, бури и преспи по празниците

.
Обстановката ще остане сложна за коледните празници.
 

Снегът спира за Коледа, но идва студ, бурен вятър и преспи, твърдят синоптици, пише в. 24 часа. Днес около 50 см покривка превърна в изпитание пътуването в Западна и Югоизточна България. На практика истинската зима тази година дойде едновременно с астрономическата. Средиземноморски циклон донесе снега, а обстановката ще остане сложна за коледните празници, предупреди дежурният синоптик на TV-MET Даниел Пенев. Той прогнозира постепенно намаляване на валежите. Но вятърът ще се усилва и ще образува снегонавявания. На повечето места живакът ще падне до минус 5, а в котловините - и по-ниско. Валежът ще е ту от дъжд, ту от сняг.

Постепенно облаците ще се придвижват на юг, като първо ще се проясни небето над Северозападна България. Вятърът обаче ще набира скорост и по Черноморието ще е бурен. На Бъдни вечер ще се укротява, а облачността ще се разкъсва, на места дори ще се покаже слънцето. Но в Западна България минималните температури ще са минус 13-14 градуса, дори максималните ще останат под нулата. В източните райони живакът ще се смъкне до минус 3-4 градуса. На Коледа ще превалява слаб сняг, а по-мразовито вече ще е в Източна България. В Софийско ще се "затопли" с 4-5 градуса.

Вторият ден на Коледа, когато пътувалите за празниците ще се връщат, също ще е студен, ветровит и на места със слаби валежи, но като цяло ще има повече слънце. То ще вдигне живака до нулата, а в южните части на страната дори до 3-4 градуса над нея. Заради отрицателните нощни температури срещу понеделник на много места ще има заледявания.

Във вторник минималните температури ще са от минус 10 до минус 5 градуса, в низините и около водните басейни ще има предобедни мъгли, а в най-топлата част на деня градусите навън ще са най-много 5-6, и то в традиционно по-топлите южни градове. В сряда и четвърътък ще има малко повече слънце. Илюзията за затопляне ще угасне в четвъртък, когато с нахлуването на леден въздух от север температурите ще се върнат пак към минус 10 нощем и около нулата денем. На 30-и и 31-и също ще е студено, със слаби валежи. С температури под нормата ще е и цялата първа седмица на новата година. (24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6611 |22.12.2011 "Цар" Киро остава в кауша по празниците . 3| 7288 |12.10.2011 Зимата: голям студ, малко сняг . 12| 5238 |22.04.2011 Й. Фандъкова: Бъдете търпеливи; ремонтираме и по празниците . 8| 5029 |22.04.2011 След празниците - горивата скачат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads