Вторник, 17 Октомври 2017, 14:38
Frognews
0| 3465 |07.06.2016

Светило в денталната хирургия консултира безплатно пациенти в София

.
Д-р Нихат Танфер, специалист с над 40 години международен опит в областта на денталната и лицево-челюстната хирургия, известен с прилагането на едни от най-иновативните методи в тази сфера, ще гостува в София на 17 и 18 юни. Пациенти от България ще имат уникалната възможност да се консултират с него напълно безплатно.

Визитата на д-р Танфер е по покана на здравно-информационен център „Медикъл Караджъ“, като част от инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, в партньорство с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

 

Д-р Нихат Танфер е един от малкото хирурзи по света, които прилагат революционен метод за възстановяване на челюстната кост.До загуба на костта може да се стигне при липса на зъби, инциденти или бактериални инфекции.До скоро пациентите с такъв проблем имаха две възможности: поставяне на протези, които поради липсата на кост са подвижни и неудобни, или възстановяване на челюстта с кост от друга част на тялото, което предполага две хирургични операции.

 

Сега с т.нар. остеобиорегенерация (BOX-техника) е възможно да се направи триизмерно изграждане на челюстната кост, като се използват само материали, които се абсорбират от организма по естествен път. Така се избягва вземането на присадки от други кости от тялото и се съкращава част от хирургичната намеса.BOX-методът позволява възвръщане на първоначалната форма на челюстта, с отличен функционален и естетичен резултат.

 

Уникалният метод е приложен за първи път през 2008 г. от д-р Андреа Менони в Италия, а в момента се практикува само в няколко клиники в света. Една от тях е Клиника „Танфер“ в Турция.В клиниката се прилага и PRF-методът при регенерация на челюстна кост, при който се използва специален серум, извлечен от собствената кръв на пациента – за по-бързо възстановяване и устойчив резултат.

 

Д-р Нихат Танфер е работил в продължение на години с проф. Трамонте в Милано. Заради разработките и постиженията му в сферата на имплантологията е избран за почетен член на Италианската академия за дентална имплангология (AIDI). Д-р Танфер е основал и в продължение на 5 години е оглавявал денталната клиника на International Hospital. През 1981 г. е основал Клиника „Танфер“ в Истанбул, която прилага всички най-съвременни методи в областта на оралната, денталната и лицево-челюстната хирургия, имплантологията и протезирането. Д-р Танфер е и лекарят, който за първи път в Турция е изградил „изкуствена челюст“ на пациент с напълно липсваща челюстна кост, с помощта на уникалния BOX-метод.

 

Сега пациенти от България, които не могат да бъдат лекувани с импланти поради недостатъчен обем на костта, могат да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Нихат Танфер в София. Специалистът, който е и един от най-известните турски медици зад граница, пристига у нас заедно с д-р Назли Улутюрк от същата клиника, за да консултират безплатно пациенти на 17 и 18 юни.

Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да разполагат с панорамна снимка на електронен носител. Те ще могат да се информират относно възможностите за лечение в техния случай, след предварително записване на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0895 770 869 или 0879 977 401.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Стиска ли ви да погледнете в очите убитата от мафията Дафне Галиция? 0| 160 |17.10.2017 . Започна КСНС, гледат законопроектите на БСП и ГЕРБ за антикорупцията 1| 640 |17.10.2017 . Ремонтът на НДК излезе 45 милиона лева, на времето е построен за 270 милиона лева 0| 1046 |17.10.2017 . Кубрат Пулев губи статуса си на претендент за световната титла 0| 1159 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах