Реклама / Ads
11| 3403 |10.01.2021 НОВИНИ

Свиленски: Голяма лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ

.
Георги Свиленски
”Целите на БСП са спечелване на изборите и отстраняване на ГЕРБ от властта”, посочи Георги Свиленски пред БНР и подчерта, че е ”голяма лъжа” появилата се спекулация в медиите, че може да се стигне до голяма коалиция между БСП и ГЕРБ.
 

"Тази теза цели обезличаване на БСП и обезличаване на опозиционността на БСП и това, че тя е алтернативата на ГЕРБ. Ако ще правим коалиция в името на по-добър живот на управляващите, БСП няма да участва в такава коалиция", каза Свиленски.


Той припомни, че има решение на Конгреса на БСП, че партията няма да участва в коалиция с ГЕРБ, независимо от резултатите на изборите.


Той заяви, че БСП ще бъдат активни и ще подкрепят промени в Изборния кодекс, свързани с повишаване на избирателната активност и осигуряване на сигурността на гласуващите и на избирателните комисии.


Във връзка с очакването дали БСП ще подкрепи президента Румен Радев социалистът заяви, че в партията му не се води такъв разговор в момента, а след парламентарните избори ще започне обсъждане и събиране на предложения за кандидат-президентска двойка.


"Няма никой от името на социалистите в момента да говори дали ще подкрепи, или не президентската двойка", каза Свиленски.

 

Той подчерта, че БСП не се меси в работата на държавния глава.


Зам.-председателят на ПГ на БСП беше категоричен, че изключването на Георги Гергов от партията не е противоуставно и посъветва всички, които твърдят това, да прочетат Устава.


Той отхвърли твърдението на председателя на пловдивските социалисти, че с изключването му се цели прикриване на други гафове на БСП. "Не се търси разчистване на лични сметки между Корнелия Нинова и Георги Гергов. Това го каза и самият той: "Проблемът не е Гергов". Спазва се последователната политика на партията и нейния Устав".


Георги Свиленски коментира и думите на кмета на Перник Станислав Владимиров, който заяви в телевизионно интервю, че "Нинова е злобна и първосигнална жена, която не търпи критика и чуждо мнение": "Това не са думи на Станислав Владимиров - някой говори през него. ... Следете изявите му, преди да приключи подкрепата от управляващите, под каквато и да е форма в Перник и ще разберете, кой говори през него. Това не е същият Станислав, когото познавам". Той определи като недопустими думите на кмет към партиен лидер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4128 |08.01.2021 Георги Свиленски: След решението за изключването на Гергов хората искат да се върнат в БСП . 47| 12547 |29.12.2020 Експерти от СЗО шокиращо: COVID-19 не е голямата пандемия . 4| 3697 |23.12.2020 Разкриха голяма ферма за криптовалута в сливенско село . 8| 3968 |22.12.2020 Георги Свиленски: Оценката за председателството на Корнелия Нинова бе дадена на прекия избор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads