Реклама / Ads
30| 8071 |06.10.2020 НОВИНИ

”Свободата е на върха на копието” - коментарите за дебата за България в ЕП се множат в социалните мрежи

.
Коментари за провелите се късно снощи в Европейския парламент дебити за върховенството на закона и борбата с корупцията в България традиционно заляха социалните мрежи. Ето някои от кратките и емоционални реакции на журналисти, юристи и общественици:
 

Иван Брегов, юрист:
Корупцията е безмилостно жестока.
Фондовете както казват, са епични.
Ний паднахме. Друг ще си плати и толкоз.
Какво тук значи някаква евроскептичност.


Протест. И след протеста - избори.
Това толкоз просто и логично.
Но в бурята ще бъдем пак сами със себе си,
народе мой, защото ЕНП не ни обичаше.

 

Анна Заркова, журналист:

Изключените микрофони, запушената уста на Радан, слабоумието, скудоумието и духовната нищета, които снощи в залата на ЕП видяхме, надминаха всичките ми представи за разточителната, ненужна и корумпирана бюрокрация, превзела великия някога съюз между европейски държави.

 

Румяна Ченалова, юрист:
Човек винаги печели , независимо дали постига целта си или научава урок.
Вчера в Европарламента ни предадоха поредния урок.Недвусмислен.Безпощаден.
Независимо от протестите.Въпреки усилията на малка част от българските евродепутати.
Урок за достойнството, доверието, свободата и тяхната цена.
Положението в залата на ЕП не беше по- различно от това в България.Евродепутатите игнорираха темата за върховенството на закона в България и просто не присъстваха на дебатите, а Борисов демонстративно избра да се разтовари от тежките 'инспекции" с едно мачлЕ.
Европата на партийните интереси, на договорките и лицемерната дипломация ни показа, че все още ни вижда като онази тоалетна чиния от онази изложба...
Нашата къщичка гори, подпалена от един изпразнен от съдържание тулуп и свитата му.Пламъците и писъците на жертвите му стигнаха до Брюксел.Широко затворените очи на ЕНП и структурите на съюза, доминирани от заразата на Борисов няма да угасят нашия пожар.Гетото гори, и какво от това....
Това е урокът ни.
Да разчитаме на себе си.
Да вярваме в себе си.
Нашата БЪЛГАРИЯ е ценна само за нас.
Да бъдем войни, а не просяци.
Уважение по принцип няма.То се печели.
Себеуважението и смелостта са оръжията на успеха.
"Свободата е на върха на копието"!

 

Стефан Левашки:
Май е време българите да пораснем и да престанем най-сетне да вярваме в приказките за добрия дядо Иван, чичо Сам или фрау Меркел.


Стоян Тончев, журналист:
Каквото е в ЕНП, такова е и в ГЕРБ - мафия. И си се бранят един друг.
Опитват се да ни изкарат виновни, че не харесваме мутрите и мафията от ЕНП в България. Дори искат да се засрамим и да се почувстваме виновни, че разобличаваме престъпленията и кражбите от еврофондовете пред света, като протестираме срещу тях.

 

Татяна Кристи, журналист:

вебер: "Не демонстрациите сменят правителства, а изборите сменят правителства. Това са моите принципи."
Сериозно? Това са, всъщност, принципи на един неграмотник, който напълно е забравил разликите м/у демокрации и авторитарни режими! Колко избори свалиха режима на путин? А? А на лукашенко? А на бай тошо??? Колко избори свалиха диктатори в Близкия изток и Азия? ЕП и ЕК са превзети от нагли, отвратителни бюрократи като вебер, които смучат от парите на данъкоплатците. Те не само на напълно безполезни, но и ужасно вредни! Срам за ЕНП!

 

Божидар Божанов:
Обидното в поведението на ЕНП не е, че са подкрепили управлението, а че дълги години на практика ни казват "вие толкова си можете".

 

Иван Радев, АЕЖ:
Смешно е късането на ризи - много сме разочаровани от ЕНП и ставаме евроскептици. Явно много хора са очаквали ЕС да ни оправи. Ако ЕС не може да ни оправи, нека помислим не можем ли ние да оправим ЕС, например, като не пращаме повече депутати в ЕНП с гласовете си.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4987 |22.09.2020 COVID-19 отложи среща на върха в Евросъюза . 34| 13482 |22.08.2020 И ”Делта гард” са сред провокаторите на Върха на свободата . 11| 5853 |22.08.2020 Радев от Шипка: Хиляди изкачиха върха, да докажат, че достойнството стои по-високо от страха . 17| 6485 |07.08.2020 Елена Гунчева: Свободата е на върха на копието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads