Реклама / Ads
6| 3012 |10.10.2022 НОВИНИ

Таксиметровите синдикати искат паник бутони в такситата

.
Източник: БГНЕС
Ще настояваме за въвеждането на паникбутони и видеорегистратори в таксиметровите автомобили, съобщи Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат, цитиран от БТА.
 

„Всичко това е свързано с увеличения брой нападения над колеги по време на работа“, уточни Цветков.

 

Той допълни, че паникбутоните може да бъдат свързани с системата на Националния спешен телефон 112, което ще даде възможност на органите на реда да реагират максимално бързо в случай на необходимост. 

 

Цветков поясни, че мерките може да се въведат чрез промяна в Наредба № 34, свързана с таксиметровия превоз на пътници. 

 

Наредбата е подзаконов нормативен акт, който се изготвя и променя от ресорното министерство, без да е необходимо законодателна промяна, припомни председателят на синдиката. Цветков уточни, че предстои представители на бранша да се срещнат утре със служебния министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и да обсъдят конкретните предложения. 

 

Днес представители на бранша проведоха среща и с главния прокурор Иван Гешев и неговите заместници, конкретен повод за която стана инцидент в столицата, при който почина таксиметров шофьор.

Пред представителите на таксиметровия бранш главният прокурор изрази уверение, че случаят, при който 34-годишен мъж почина при възникнал конфликт между участници в движението, ще бъде разследван при максимална публичност и прозрачност.

 

Ръководството на държавното обвинение пое ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите шофьори за съвместно обсъждане и изготвяне на експертни предложения за промени в законодателството, чиято цел е осигуряване на защита на участниците в движението. 

Представителите на таксиметровия бранш поставиха и проблеми с приложението на текста от Наказателния кодекс, отнасящ се до нелегалните превози.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4265 |07.10.2022 Първан Симеонов: Партиите не искат да управляват и предпочитат отговорността да е на Радев . 5| 3105 |05.10.2022 ДБ искат да пратим оръжия за Украйна. Настояват Радев да не решава еднолично . 3| 3663 |02.10.2022 ”Асошиейтед прес”: Ниската избирателна активност облагодетелства ГЕРБ . 2| 2724 |01.10.2022 КЕВР утвърди за октомври по-ниската цена на газа - 233,36 лв./MWh

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads