Реклама / Ads
18| 5625 |15.07.2013 НОВИНИ

Таня Андреева: Природата е свръхщедра към нас, а ние нехаем

.
Д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването Източник: Булфото
В нашата природа има вода, има лечебна кал, има лечебна луга. В другите страни в едно гьолче правят туризъм, а ние при свръхщедрост на природата не я реализираме по никакъв начин. Балнеологията и рехабилитацията в България трябва да бъдат един от приоритетите за развитие.

Това коментира д-р Таня Андреева по време на посещението си в Кюстендил. Здравният министър разгледа специализираната болница за рехабилитация в града под „Хисарлъка", като определи състоянието й като плачевно.

Според нея вероятно ще има преосмисляне, дали това е най-добрият начин за управление - дали всички такива болници да бъдат под една шапка. „В днешно време е твърде трудно да се управлява едно лечебно заведение, мога да си представя какво е да се управляват 14 такива. В известна степен тези лечебни заведения трябва да имат своята самостоятелност", заяви министър Таня Андреева.

Тя допълни, че би трябвало всяко лечебно заведение, при добро управление, да има възможност да реинвестира своята печалба, а не тя от някъде да се прибира, и по някакви други критерии да се пренасочват парите за други такива места.

Беше посочено, че има обещани средства за ремонт на болницата, но те не са отпуснати. Става въпрос за около 600 хиляди лева. „Надявам се, ние да имаме възможност да реализираме това обещание, което други са дали. Това може да стане, след като се види какви средства са останали в бюджета на министерството. По това перо бюджетът за първите шест месеца е напълно усвоен, без да се мисли какво ще се прави през следващите шест месеца", заяви министър Андреева, като бе категорична, че трябва да се мисли за децентрализация на тези лечебни заведения.

Министърът посочи, че сега се прави отчет на изпълнението на бюджета за първото шестмесечие на годината. Д-р Андреева посочи, че здравеопазването е един хаос, дори и министрите на ГЕРБ не са си говорили помежду си и всеки следващ е спирал започнатото от предходния и е започвал реализирането на свои идеи. Здравеопазването, както и образованието и културата, се изисква една наследственост, за да се случат нещата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 4968 |14.07.2013 Андреева: Бюджетът за основни дейности за здраве е изчерпан . 31| 5423 |13.07.2013 Андреева: Забраната за пушене трябва да остане . 17| 4592 |12.07.2013 Таня Андреева: Бюджетът на здравеопазването е изразходван до май . 15| 5312 |04.07.2013 Таня Андреева: БЛС пръв поиска оставката на шефа на НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads