Реклама / Ads
5| 6781 |27.05.2014 НОВИНИ

Танов обвини министерския съветник Николай Попов за ареста на митничарския шеф

.
Той е с две висши образования, като митнически специалист е на високо ниво. Аз го зварих заместник-началник на митницата в Свиленград, но в определени моменти бе началник. Той е умно и хитро момче. Затова когато чух новината за задържането, не мога да си я обясня.Не знам в какъв смисъл се говори за престъпна група на Георгиев. Това каза в "Дневен ред" бившият шеф на митниците Ваньо Танов.
 

От миналата година се върнаха всички схеми за събиране на пари от митницата в Свиленград. И от тази гледна точка групата на Георги Георгиев явно пречи за събиране на тези средства. Лично се съмнявам и мисля, че не е възможно да се замеси в наркотрафик.Тази дейност не може да остане остане скрита-покрита нито за службите, нито за близките около него.Още повече, че наркотикът е намерен в служебния автотомобил. Мисля, че арестът му е провокация, за да бъде елиминиран, каза още той.

Арестът е заради възпрепятстването да се събират средства. Зад това стои сегашното ръководство в агенцията. Има един заместник на митниците, който в момента е съветник на министъра. Ще го проверите кой е. Беше назначен и скандално освободен, защото нямаше достъп да класифицирана информация.Знам, че има възмущение от него, младите хора се преместват от Свиленград в Хасково, Кърджали  на места по заместване на майки и майчинство. Без процедура и конкурси се възстанвяват стари служители.

За 4  месеца неизпълнението на плана е 180 млн.За мен това неизпълнение, при условия, че кризата е преминала, е непонятно. С тези темпове до края на годината няма да се изпълни плана минимум. В момента отново са се върнали старите схеми. Доста по-големи са средствата, които се отклоняват и не влизат в хазната. Това заяви Танов.

Бившият шеф на митниците,  потвърди, че Николай Попов е името на министерския съветник.

Танов  прогнозира, че с около 600 млн. лева няма да се изпълни плана. „Това са много пари, но са върнати старите схеми за отклоняване на средства. Фирмите, които бяха засегнати по мое време, защото се събираше акциз, сега са свободни. Огромни са средствата и интересът на фирмите да не бъда шеф на митниците”, завърши Танов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5159 |27.05.2014 Родители и учители на бунт срещу уволнена директорка, възстановена от съда . 39| 4979 |27.05.2014 Цветанов: Реформаторският блок са единственият ни ясен партньор . 1| 5618 |26.05.2014 Филип Златанов ще доказва невинността си с нов адвокат . 59| 5884 |26.05.2014 Цветанов е невинен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads