Реклама / Ads
4| 5622 |23.12.2011 НОВИНИ

Тапи по всички пътни артерии в София

.
Огромно задръстване се образува днес следобед на бул. "Цариградско шосе” в посока магистрала "Тракия". То не е изненада, тъй като голяма част от софиянци обикновено се изнасят от столицата за празниците.
 


Според репортер на агенция "Фокус" Колите "почти не се движат", като задръстването започва още от моста. Станала е и лека верижна катастрофа между три автомобила малко след "Орлов мост".Засилено е полицейското присъствие в района, съобщава Фокус.

Алтернативните маршрути също са задръстени, най-вече булевард "Драган Цанков". Много натоварено е и движението по бул. "Цар Борис III", бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Константин Величков”, в района на жк "Младост, към кв. "Банкя" и др. 

Затруднения в движението се очакват на всички изходни магистрали на София, тъй като по-голям брой граждани ще напуснат града с автомобили или автобуси, отколкото с друг вид транспорт.

По празничните дни няма да се извършват сериозни ремонти, за да не се затруднява излишно движението. 


Навсякъде в столицата е много натоварено движението и на градския транспорт, съобщават от Центъра за градска мобилност.

В централна градска част тролеите и трамваите закъсняват с около 10 минути, а автобусите - и в целия град.

По празничните дни метрото ще се движи с нормален график, както винаги в такива случаи. Няма да има извънредни курсове. 

Евентуално за Новогодишните празници ще помислим дали можем да пуснем допълнителни курсове за градския транспорт - в зависимост от това колко хора са напуснали София, заяви Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта в Столична община.

По отношение на организацията на движение на градския транспорт в зимни условия не се предвиждат промени. Тя е създадена от фирмите, ангажирани с почистването в София.

Изкопните работи и направата на насипи на двата ЛОТ-а на АМ "Марица" се извършват въпреки обилния снеговалеж и ще продължат през цялата зима, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Очаква се магистралата да бъде завършена в срок, като АПИ ще продължи да контролира всяка седмица напредъка по изпълнението. Общата дължина на трасето е 65,62 км. Проектът трябва да бъде изпълнен до края на 2013 г.

Огромни задръствания има и на изхода на Варна. Трафикът е изключително натоварен по основните булеварди в града, най-вече в посока АМ "Хемус”. Хиляди варненци са предприели пътувания днес. 

Интензивен е трафикът и по магистрала "Хемус” в посока София, както и по АМ "Черно море”. Пътните настилки са влажни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6137 |13.12.2011 Цветанов: Нямаме интерес от бързо отпадане на сухопътните граници . 70| 8224 |11.12.2011 Проф. Вучков: Президенът Първанов стои зад всички протести . 5| 5170 |08.12.2011 България побеля, всички пътища се чистят . 50| 5318 |02.12.2011 К.Тренчев: Всички са клекнали, козируват на Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads