Реклама / Ads
4| 3202 |30.03.2021 НОВИНИ

Търговските центрове: Пак няма ясна аргументация за мерките

.
Във връзка с появилата се информация, че считано от 1 април 2021 г. властите няма да позволят възобновяване на нормалната дейност на търговските центрове в страната, бихме искали да заявим, че за пореден път не виждаме ясна аргументация в планирането и реализацията на противоепидемичните мерки в страната.
 

Това посочват в официална позиция от Българската асоциация на ритейл центровете. Тя идва на фона на обявеното облекчаване на мерките, което стана официално с поредната заповед на здравния министър. В нея става ясно, че от 1 април могат да отворят някои от затворените обекти, като например ресторантите, които обаче разполагат с външни маси. Търговските центрове остават затворени. 


За последната една година няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната, посочват от Асоциацията. От там са категорични, че центровете в страната разполагат с огромна кубтура, вентилационни системи и носенето на маски е задължително. 


Според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и значително по-нисък от посещение в обекти, за които сега ще бъдат разхлабени мерките, обясняват още от Асоциацията. От там бяха категорични още, че има нужда да се спазва определен баланс при разхлабването на ограниченията, като акцентират, че в противен случай тежестта пада само върху отделни сектори. 


“Ние сме единственият сектор, който е бил затворен близо 5 месеца без каквато и да е ефективна финансова подкрепа, тъй като програмите за подпомагане са насочени към малки и средни предприятия, към които повечето търговски центрове не спадат и към днешна дата очакваме помощ от държавата”, посочват още от Асоциацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5498 |29.03.2021 Руска медия: Изборите няма да помогнат на България да влезе в Шенген или Еврозоната . 14| 3676 |29.03.2021 Борисов пак обеща: Няма да има извънредно положение и нови мерки . 16| 9224 |28.03.2021 Няма нито един човек пред фургона за ваксиниране в „Пирогов“. Проф. Балтов: Вярвайте на науката . 5| 4478 |27.03.2021 Гръцки медии: Студент почина в България след имунизация. Костадин Ангелов: Няма данни да се е ваксинирал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads