Реклама / Ads
15| 8602 |12.01.2020 НОВИНИ

Татяна Дончева: Арестът на Нено Димов е за всяване на страх

.
Татяна Дончева Източник: БГНЕС
”Няма логика в ареста на Нено Димов. Той е за всяване на страх”. Така лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева коментира пред bTV първата по-значима акция на новия главен прокурор Иван Гешев.
 

Ако денят се познава по сутринта, считайте ареста на Нено Димов като началото на деня, каза още тя.

 

"Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят", категорична е Дончева.

 

Тя препоръча да се гледа филмът "20 век" на Бернардо Бертолучи. "Смятам, че гледането на този филм ще помогне на много хора да видят сетивно как е дошъл фашизмът, откъде са взети тези хора", обясни лидерът на Движение 21.

 

Тя се съгласи с коментара на вицепремиера Красимир Каракачанов, от чиято квота бе министър Нено Димов, че арестът му е "показно убийство".

 

"Но за хора като Каракачанов и Нено Димов - когато си се хванал с тези хора да правиш политика и си подкрепял всякакви простотии против закона и справедливостта, недей да мислиш, че съдбата ще те избегне", каза Дончева.

 

"Защото българинът харесва този вид хора и иска да прилича на тях, не иска да е честен и подчиняващ се на закона и на правилата... Харесва мутрите", обясни Татяна Дончева и се върна назад: "Българинът беше научен в началото на демокрацията, че може да стане богат за една нощ извън работа и мислене, след това хареса мутрите и манекенките като обект за подражание".

 

Вчера Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

 

По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си.

 

В четвъртък вечерта министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия, а в петък бе обявено, че са иззети документи и по концесията в Банско на "Юлен".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4943 |23.12.2019 Каматa връчи Златната топка на Татяна Лолова . 19| 7928 |21.12.2019 Татяна Кристи: Църквата да приеме и чистачките на тоалетните в прокуратурата, за да им благодари за свършената работа . 12| 4943 |30.10.2019 Антоанета и Татяна: Политиците ни предпочитат корпоративен вот пред истинска кампания . 22| 13540 |13.09.2019 Татяна Дончева: Борисов го стяга чепика от американците и направиха шпионския скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads