Реклама / Ads
13| 11205 |22.04.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Татяна Дончева: НК не е предпоставка да се вършат простотии при акции

.
”Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване на простотии по време на акция. Това са норми и регламенти, които са необходимо формални, за да сме сигурни, че се събират доказателства, а не се правят уйдурми, и че съдът ще се произнася, спазвайки принципа на непосредственост и ще му се представят доказателства, а не разкази на оперативни работници.” Това заяви в предаването ”Неделя 150” лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева.
 
Базирайки се на богатия си юридически опит тя анализира акцията по задържането на кмета на "Младост" Десислава Иванчева в центъра на София в акция, блокирала движението на ключов булевард за няколко часа. 
   

Самата акция като действия, продължителност и посегателство върху права може да бъде извършена по друг начин и за това няма никакви пречки в закона, категорична бе Дончева:


„Къде ще се броят парите и как ще вържем обстоятелството, че са броени тези пари, които са намерени в колата. Имате поемни лица, възможности за снимане на всичко, което се случва. До вас е Министерството на младежта и спорта – държавна сграда с широко фоайе. Има начин, по който да се върже, че точно тези пари се броят във фоайето. Госпожа Иванчева, Петрова, Петкова да се премести там, да направите процесуално-следственото действие в непосредствена близост и да не спирате движението за шест часа, да не се разправяте по този начин.“


В малко вътрешно-кухненски план би трябвало да се набележат няколко начина за извършването на такива акции, без да се стига до крайности. Общественият отзвук е отрицателен, коментира Дончева.

Според Татяна Дончева жителите на „Младост“ са гласували на Десислава Иванчева доверие да упражнява дейност, за която тя няма никаква квалификация:

„Освен добрият протестиращ, Иванчева е фризьорка. Смятат ли жителите на "Младост", които са учители, лекари, университетски преподаватели, военни, служители на полицията и каквото искате още като професии – смятат ли, че могат да възложат на една фризьорка управлението на тяхната община? Тоест няма нито едно работно място в тази община, което тя би могла да упражнява, но вие й дадохте властта тя да „управлява“ общината." 


Освен акцията срещу Иванчева и нейните технически характеристики трябва да е ясно, че има други причини, които като общество са ни вкарали в безконечни корупционни схеми, отбеляза още Дончева:


"Когато ние рекрутираме на различни властови позиции хора, които нямат никакъв хабер от работата, за която ще отговарят, те освен да организират получаване на подкупи друго няма да направят."


Относно предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и ваканции Татяна Дончева посочи, че възнаграждението на народните представители не е голямо, а проблемът е, че в парламента влизат хора без качества за тази дейност:

„Корнелия Нинова и всяка „опозиция“ може да си позволи такива плоски популистки ходове, когато няма грам фантазия да измисли реални решения на реално съществуващи проблеми. Само че всеки от нейната парламентарна група ще я попита: „Когато доходите ви в парламента са ви джобни пари, защо си позволявате да смятате, че тези доходи са джобни пари за всичките ви парламентаристи?“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 26629 |27.02.2018 Дончева: Спре ли се сделката за ЧЕЗ, ще има скандал между Пеевски, Борисов и Доган . 8| 14941 |17.08.2017 Дончева: Докато спите, Цацаров организира президента, управляващи и опозиция . 9| 17177 |23.05.2017 Татяна Дончева: Всеки знае кой фалира КТБ . 30| 12672 |12.03.2016 Т. Дончева: "Ценният" главен прокурор си е приготвил "разни неща" в случай на "превратности на съдбата"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads