Реклама / Ads
1| 6062 |13.03.2019 НОВИНИ

Татяна Кристи: В България живеем в карикатура и лицемерие

.
Татяна Кристи
Почти всички мои сатирични клипове са част от моето сърдене, моят бяс, от това, което се случва в България. Последно бях разсърдена за акцията на НАП в село Марково на фона на тоталния разпад на държавността. Това каза журналистката Татяна Кристи пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Ние виждаме безсмислени действия на повечето административни структури в България. Те дори не се прикриват колко са смешни и абсурдни. Вече съм толкова изхабена откъм идеи, защото политическото статукво ме изпреварват в абсурдите.

В България има медийна цензура, няма политическа сатира. Кошмарно е, защото всяка демокрация инвестира в такива предавания. Моят клип за тоалетната и данъчните събра 50 000 гледания. В България медиите не ме отразяват.

 

Домашният ми телефон в България се подслушва. Имам доказателства за това. Бих искала повече хора да има гражданска позиция. Ние в България  живеем в карикатура. Тук няма нищо общо с държавност. Всички се контролират от един бутон. Трябва да се борим за активно гражданско общество. В Русия се ограничиха напълно човешките права.  Излязох на сцена, защото приятелите ми поискаха. На 20 юни в София ще има мое представление. В САЩ много хора са в час. Прекрасна е публиката и много хора ме поддържат.

 

Нямам претенции, че правя професионален театър. Това е хоби, което се възприема добре от десетки хиляди хора. Значи не е толкова лошо. Опитвам да бъда максимално професионална. Само един човек съм все пак, за да направя това шоу. Това е политическа сатира. Аз пиша такава сатира.

Не мога да се превъплатя в мъж, нямам гримьори и костюми. В моя формат изглежда неестествено. Заемам позиция като стана говорител на този и този мъж. Така компенсирам.

 

Разбирам за манипулацията на обществото. Препоръката ми е медиите да не се страхуват, да се опитват да бъдат адекватни професионалисти, а не сервитьори на властта. Към зрителите бих препоръчала да ползват онлайн медиите. Всички лицемерни изявления на властта, че искат да върнат българите в чужбина, това не е истина, това е лицемерие. На тази власт и трябват  лесно манипулирани и зависими хора.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3871 |13.03.2019 Кабинетът одобри кандидатурите за европейски прокурор от България . 0| 3987 |11.03.2019 728 фирми бяха регистрирани да крадат ток в Западна България през 2018 Г . 4| 5250 |09.03.2019 50 000 роми от България пристигат на година в Германия . 6| 6865 |09.03.2019 Демократична България: Има сговор около избора на Радослав Миленков за подуправител на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads